Beeld © ANP

Berovingen en pepperspray tijdens ADE-show Martin Garrix

19 oktober 2019 13:14

Zo'n 130 feestgangers hebben zich tijdens een show van Martin Garrix bij de EHBO gemeld omdat ze last hadden van pepperspray. Volgens de politie zijn mensen met de bijtende stof in hun gezicht gespoten en beroofd. Ook waren er zaterdagochtend vroeg vechtpartijen bij de RAI Amsterdam, waar de beroemde dj een feest gaf op het Amsterdam Dance Event.

"Kan er met mijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die dit soort dingen doen"

Bij die opstootjes moest de politie een wapenstok gebruiken om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Daarbij keerden mensen zich ook tegen de politie. De politie moest opnieuw de wapenstok trekken om de menigte op afstand te houden. Daarna keerde de rust terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martin Garrix gaat de studio in met deze wereldproducer

De dj heeft op zijn Instagram laten weten het voorval te betreuren. "Ik vind het vreselijk voor de mensen die vannacht last hebben gehad van het pepperspray incident tijdens mij show in de RAI Amsterdam en kan er met mijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die dit soort dingen doen. De organisatie doet er altijd alles aan om alle risico's te vermijden en de veiligheid te waarborgen."

Vorig jaar werd ook gespoten met pepperspray tijdens ADE, onder meer ook bij een optreden van Martin Garrix. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen zijn beroofd. De politie roept op aangifte te doen.

Ben jij of ken jij iemand die slachtoffer is geworden tijdens de show van Martin Garrix? RTL Boulevard wil graag in contact komen met jou! Wil jij je verhaal delen? Stuur dan een mail naar rtlboulevard@bluecircle.nl

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!