ANP

Armin van Buuren wil niet optreden tijdens songfestival

25 oktober 2019 13:20

Armin van Buuren (42) voelt er niets voor om volgend jaar op te treden tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De dj is door organisatie van het liedjesfestival gevraagd, maar ziet zichzelf niet op het podium staan.

"Dat gaat helemaal niet werken"

"Ik denk niet dat ik daar op mijn plek ben", zei Armin in de ochtendshow van Mattie & Marieke op Qmusic. "Natuurlijk ben ik wel weer benaderd en er zijn wel gesprekken en dingen. Maar nee, ik weet niet of ik daar als artiest iets aan toe kan voegen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Sissing rekent niet op presentatie Eurovisiesongfestival

Dat de organisatie trots is op het succes van de Nederlandse dj's en dat wil laten zien aan alle andere deelnemende landen, snapt Armin wel. "En dan worden er allemaal ideeën geopperd", doelt hij op het idee om een aantal Nederlandse dj's voor de gelegenheid samen te brengen. "Dat gaat helemaal niet werken", denkt een van 's werelds populairste dj's. "Wat moet ik daar gaan doen? Achter een draaitafel met mijn handen in de lucht? Dat voelt ongemakkelijk. Er zijn super veel artiesten in Nederland die dat prachtig kunnen dragen. Nee, het gaat niet gebeuren", besluit hij resoluut.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cornald Maas loopt weg met songfestivalthema

Niet alleen Armin bedankt voor een optreden op het songfestival. Ook Martin Garrix zei eerder al dat hij er niks in ziet. "Dat gaat niet werken, nee", zei Garrix onlangs in Het Parool. "Ik vind het leuk dat het evenement, net als voetbal, het hele land samenbrengt maar muzikaal is het voor mij niet interessant. Misschien kunnen ze beter een lied waaraan ik heb meegeschreven gebruiken. Als ik Nederland daarmee kan helpen, prima."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!