Beeld © ANP

Imanuelle Grives mogelijk nog maar kort de cel in

08 november 2019 14:46

De Rotterdamse actrice Imanuelle Grives (34), die vrijdag door de rechtbank in Antwerpen is veroordeeld wegens drugsbezit- en handel, hoeft mogelijk nog maar kort de cel in. Ze kreeg twee jaar celstraf en een boete opgelegd, maar de helft van de celstraf is voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar. Omdat in België nog standaard veel afgaat van een lage straf, zou de actrice nog maar kort de cel in hoeven.

Volgens haar advocaat blijft er volgens de huidige ministeriële richtlijnen nog twee maanden cel over. Maar met aftrek van voorarrest heeft ze deze termijn al bijna volledig uitgezeten, stelde haar advocaat John Maes in een eerste reactie. Imanuelle zat al ruim zes weken in voorlopige hechtenis nadat ze eind juli was opgepakt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Na twijfel toch laatste serie met Imanuelle Grives op tv

Ook een groot deel van de boete is voorwaardelijk. Het te betalen bedrag zal netto uitkomen op 2000 euro, aldus een rechtbankmedewerker.

De rechtbank acht bewezen dat Imanuelle vele soorten drugs bij zich had en dealde op het dancefestival Tomorrowland in Boom. De rechtbank sprak van "ernstige feiten" waarbij de verdachte geen rekening heeft gehouden met het gevaar van drugs, verwijzend naar eerdere dodelijk slachtoffers op het festival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Twee jaar celstraf en boete voor Imanuelle Grives

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!