Beeld © ANP

Youp van 't Hek speelt bijrol in Sinterklaasjournaal

11 november 2019 19:42

Youp van 't Hek vertolkt een bijrol in het Sinterklaasjournaal dit jaar. De cabaretier was te zien als Piet Zwart, een actievoerder die boos is omdat de pepernoten te vroeg in de winkel liggen. Behalve Van 't Hek zat ook John van den Heuvel in de aflevering van maandagavond; de misdaadjournalist speelde een agent.

In het Sinterklaasjournaal zijn dit jaar voor het eerst geen zwart geschminkte pieten meer te zien. In plaats daarvan wordt het programma, dat heel populair is onder kinderen, alleen maar bevolkt door roetveegpieten. Het heeft vijf jaar geduurd voordat de NTR deze stap durfde te maken; de afgelopen jaren werd het aantal zwarte pieten afgebouwd.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Youp van 't Hek schittert weer op de bühne

Het Sinterklaasjournaal wordt voor de negentiende keer gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Het besluit om alleen maar roetveegpieten te tonen is overigens niet door iedereen met enthousiasme ontvangen. Een groep fans van de traditionele Zwarte Piet heeft een alternatieve sinterklaasserie gemaakt voor YouTube, waarin alleen maar 'ouderwetse' zwarte pieten te zien zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!