Pathé Groningen draait weer horrorfilms

14 november 2019 09:22

Pathé Groningen heeft deze week weer horrorfilms en gewelddadige films in de programmering opgenomen. Onder andere de Nederlandse thriller Bumperkleef, over een boze automobilist die een onschuldig gezinnetje belaagt, en het bloedige Joker zijn weer in het theater te zien, meldt de website van het bedrijf.

"Het gaat hier om een geval waarbij de familie flink aan de bel heeft getrokken bij zorginstanties"

Pathé maakte eind oktober bekend voorlopig een aangepaste programmering te draaien, nadat er twee doden in het theater waren aangetroffen. Het bleek te gaan om een echtpaar dat al jaren bij de bioscoop werkte als schoonmakers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onderzoek duurt langer, Pathé Groningen nog tot woensdag dicht

De politie hield vrij snel een verdachte aan, een 33-jarige Rotterdammer. Het Openbaar Ministerie bepaalde vorige week dat Ergün S. negentig dagen langer blijft vastzitten. S. zit in beperking, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen enge films tijdens Halloween in Pathé Groningen

Onno Hoes, die vorig jaar voor het kabinet een rapport schreef over verwarde personen in Nederland, stelde voor RTV Noord dat bij de dader van de Groningse moorden "klassieke fouten" zijn gemaakt. "Het gaat hier om een geval waarbij de familie flink aan de bel heeft getrokken bij zorginstanties", aldus Hoes. Hij maakt een vergelijking met de moord op Els Borst, ook door een verward persoon over wie de familie vaak signalen had afgegeven aan de verantwoordelijke instanties.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!