Beeld © ANP

Taakstraf en boete voor Robin Martens

19 november 2019 16:59

Robin Martens (27) heeft zich vandaag moeten verantwoorden aan het Openbaar Ministerie in Noord-Holland. Na een gesloten hoorzitting is besloten dat de actrice een taakstraf van 45 uur moet voldoen. Daarnaast moet Robin een schadevergoeding van 300 euro betalen aan de benadeelde partij, zo laat het OM weten aan RTL Boulevard.

"Door geweld te gebruiken tegen een politieagent is de verdachte ernstig over de schreef gegaan"

De officier van justitie heeft vastgesteld dat Robin zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van een ambtenaar in functie. "Door geweld te gebruiken tegen een politieagent is de verdachte ernstig over de schreef gegaan", zo valt te lezen in een verklaring. Ook heeft de actrice afstand gedaan van de mogelijkheid om in verzet te gaan. Hierdoor is de beslissing van het OM onherroepelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robin Martens officieel verdacht van mishandeling van ambtenaar

De actrice kwam in onlangs in opspraak omdat ze betrokken was bij een incident met de politie in Castricum. Robin zou onder invloed van drank een agent in het gezicht hebben geslagen. De voormalige GTST-coryfee heeft altijd met klem ontkend een politieagent tijdens een opstootje op straat te hebben geslagen. Volgens haar gaat het om een duw omdat ze een 17-jarige vriend wilde beschermen. 

In de talkshow van Beau van Erven Dorens ontkende ze het feit, maar bevestigde wel dat ze hem een duw heeft gegeven. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!