Beeld © RTL

Nicolette van Dam: 'Scheelde weinig of vader was er niet meer'

27 november 2019 15:43

Nicolette van Dam (35) en haar grote liefde Bas Smit (38) vertellen in de nieuwste aflevering van Rooijakkers Over de Vloer openhartig over de heftige periode die de familie van Dam heeft doorstaan. Haar vader werd eerder dit jaar slachtoffer van een gewelddadige overval. “Daar kan ik nog altijd verdrietig over worden als ik daaraan denk.”

"Het scheelde echt nog maar een haar of mijn vader was er niet meer"

De 61-jarige René van Dam werd in februari van dit jaar op brute wijze overvallen in Amsterdam. Hij liep hierbij zwaar lichamelijk letsel op en heeft zelfs een operatie moeten ondergaan. Tegenover Art Rooijakkers vertelt de presentatrice hoe heftig deze periode voor haar en haar familie is geweest. “Het is afschuwelijk. Dat is de grootste nachtmerrie dat zoiets gebeurt. Dat je vader iets aangedaan wordt door toedoen van een ander. Het scheelde echt nog maar een haar of mijn vader was er niet meer.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader Nicolette van Dam eet en drinkt door een rietje na overval

Het beeld van haar vader een het ziekenhuisbed is iets wat Nicolette nooit meer zal vergeten. “Dat was echt afschuwelijk, daar kan ik nog altijd verdrietig over worden als ik daaraan denk.”

Naast de heftige situatie met haar vader, speelt er nog een groot drama binnen de familie. “Mijn nichtje is heel ernstig ziek geweest, maar gaat het nu heel erg goed mee. Maar dat heeft een enorme impact gehad. Dat neem je elke dag mee. Ik ging er mee op bed en stond er mee op. Het was allemaal heel veel en elke keer een klap in je gezicht.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Memorabele dag voor dochtertje Nicolette van Dam

Gelukkig gaat het met haar vader en nichtje stukken beter, maar het heeft Nicolette en Bas wel even goed wakker geschud. “Deze situatie heeft ons nog meer op scherp gezet en daarom doen wij ook gekke dingen. Wij halen alles uit het leven. Het klinkt als een cliché maar het is een feit”, vertelt de blondine. “We zijn nog meer gaan genieten”, vult manlief aan.

De gehele uitzending van Rooijakkers Over de Vloer is vanavond om 21:30 uur te zien op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!