Man Bibian Mentel: ‘Ik zie haar wel weer lopen’

27 november 2019 20:59

Edwin Spee, de man van Bibian Mentel (47), vertelt tegenover RTL Boulevard hoe de operatie van zijn vrouw is verlopen en hoe ze hopen dat de toekomst eruit komt te zien. Edwin houdt in ieder geval goede hoop.

"Ik zie het haar wel weer doen hoor, dat ze straks weer rondloopt"

“Ik heb een belletje gekregen van de specialist en die bracht gelijk het goede nieuws dat alles goed is gegaan. We hebben haar vanmorgen om zeven uur naar de O.K. gereden en dat betekent dat ze eerst nog klaargelegd moet worden, dus voordat de operatie begint is het al snel half tien, tien uur. Ik kreeg om drie uur het verlossende bericht dat alles goed gegaan was. De arts heeft van de wervel wat weefsel weggehaald. Het moet nog wel naar het laboratorium worden gestuurd, maar het ziet er naar uit dat er geen tumorweefsel meer inzit. Die wervel heeft hij gestut en daar een stellage omheen gebouwd. (…) Dat betekent dat ze de mobiliteit in de toekomst zoveel mogelijk behoudt.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Bibian Mentel: 'Hoeveel kan mijn lichaam nog aan?'

Hoewel de operatie zelf goed gegaan is, zijn de komende uren nog van groot belang vertelt Edwin. “Ze heeft wel veel bloed verloren en die was wel dun. Dat is nog wel even in de gaten houden de komende 48 uur. De specialist vertelde: ‘Ik weet niet hoe ze het doet, maar ik kwam bij haar en toen ze ontwaakte uit de narcose kreeg ik gelijk weer die mooie lach van haar.'"

"Bibian vindt het altijd mooi om in haar leven targets te stellen", vertelt Edwin. "We hadden al voor de operatie gezegd dat, als alles goed gaat, haar doel is om tijdens ons gala in mei 2020 lopend de zaal binnen te komen. Het is ook goed nieuws om te horen dat haar beenfuncties niet slechter zijn geworden, maar gewoon hetzelfde waren als voor de operatie. De laatste maanden zie je dat ze steeds meer spierfunctie krijgt in haar benen. Nu gaan we straks, als ze hersteld is van deze operatie, werken zodat ze ook weer kracht krijgt in deze spieren."

Edwin kijkt in ieder geval hoopvol naar de toekomst: "Ik zie het haar wel weer doen hoor, dat ze straks weer rondloopt. Hopelijk vinden we ook nog een keer een middel dat de groei van de tumoren op alle andere plekken in haar lichaam gewoon stopt. Dat ze misschien wel met een chronische vorm van kanker doorleeft, maar dat haar grootste wens dat ze een oud grijs omaatje wordt met een kleinkind op haar schoot gewoon uitkomt."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Bibian Mentel: 'We hebben besloten om niet meer te reanimeren'

"Het waren hele spannende uren vandaag. Zeker elk uur als het later wordt ga je langzamerhand doemdenken. Maar ik heb samen met haar zoon de tijd doorgebracht en ten slotte lag Bibian lekker te slapen, dus daar hoeven we ons niet druk over te maken. Je moet dan ook blijven genieten", besluit hij. 

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!