Sopranos-actrice mag getuigen tegen Harvey Weinstein

28 november 2019 02:24

De aanklagers in de zaak tegen Harvey Weinstein (67) mogen Annabella Sciorra (59) opvoeren als getuige. De The Sopranos-actrice beschuldigt de gevallen filmproducent ervan haar in 1994 te hebben verkracht.

Harvey Weinstein staat in januari terecht voor vijf gevallen van seksueel misbruik. De zaak van Anabella is verjaard, maar de aanklagers willen haar verhaal laten horen om aan te tonen dat de oud-producent een geschiedenis met misbruikbeschuldigingen heeft. De advocaten van Weinstein hadden daartegen bezwaar aangetekend, maar een rechter heeft nu besloten dat ze wel mag getuigen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein moet rechtszaak in New York doen

De rechter keurde daarnaast een aangekondigde getuigenis voor de verdediging deels af. Het juridische team van Harvey Weinstein wilde een expert oproepen die vaker heeft getuigd over onbetrouwbare herinneringen in misbruikzaken. Zij zou het daarbij onder meer gaan hebben over 'vrijwillige ongewenste seks', wat in de rechtbankdocumenten wordt uitgelegd als "seks waar niet naar verlangd wordt, maar waar de persoon toch mee instemt".

De rechter bepaalde volgens Variety dat deze expert mag getuigen over de werking van het menselijk geheugen in het algemeen, maar niet specifiek over misbruikgerelateerde zaken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rose McGowan klaagt Harvey Weinstein aan voor afpersing

Naast de aanklachten waarvoor hij in deze zaak moet voorkomen, wordt Harvey Weinstein door nog eens tientallen vrouwen beschuldigd van misbruik, variërend van ongepast gedrag tot verkrachting.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!