Marco van Basten bij Beau

Geëmotioneerde Marco van Basten bij Beau: 'Het was heel erg'

30 november 2019 09:41

Marco van Basten hield het gisteravond bij Beau van Erven Dorens niet meer droog. De voormalig topvoetballer vertelde openhartig over de affaire die hij tijdens zijn carrière had met een andere vrouw, waardoor zijn relatie met Liesbeth bijna stuk liep.

Van Basten zat bij Beau om te praten over zijn autobiografie Basta. In de talkshow sprak hij niet over het 'Sieg Heil-incident' van vorige week, maar hij ging uitgebreid in op zijn carrière, zijn familie en een traumatische gebeurtenis uit zijn jeugd. Als jongen van zes zag Van Basten hoe een vriendje verdronk, nadat hij door het ijs was gevallen. 

Toen het over zijn relatie met zijn vrouw Liesbeth ging, schoot hij vol. 

In de war

Het scheelde weinig of hun relatie was eind jaren 80 voorbij geweest. Hij ging in die tijd uit in nachtclub Roxy in Amsterdam. "Ik kwam daar op een gegeven moment een meisje tegen en zij kon ook goed dansen. Dat liep uit de hand, ik raakte in de war. We spraken stiekem af, dat was niet goed maar het gebeurde." 

Bekijk het fragment:

 

De affaire duurde een aantal maanden. Van Basten ging op vakantie en daarna begon het nieuwe seizoen. Dat was het moment dat hij Liesbeth vertelde over het meisje. "Het is niet meer dat ik niet meer van je hou, zei ik. Maar ik heb iemand ontmoet van wie ik zeg, dat wil ik meemaken. Het was hard, gemeen, wreed, maar ik had het in ieder geval eerlijk gezegd." 

Briefje

Van Basten ging op trainingskamp, Liesbeth zat in Amsterdam. Toen Van Basten terugkeerde lag er een briefje van haar op tafel. Ze schreef: 'Ik heb het heel leuk met je gehad en zal altijd van je houden. Ik wens je het allerbeste.' 

"Dat brak mijn hart, het was heel erg", zegt hij terwijl hij vol schoot. "Het was zo krachtig, zo mooi van haar. Ze liet me begrijpen dat ik een volledig verkeerde beslissing had genomen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco van Basten week niet op tv na 'Sieg Heil'

Van Basten moest wel zijn uiterste best doen om Liesbeth weer voor zich winnen. Dat duurde een aantal weken. "Gelukkig begreep ze dat ik de weg kwijt was. Ik was een beetje dom geweest. Toen is ze later weer teruggekomen." Nu zijn ze 34 jaar samen, hebben ze drie kinderen waarvan de twee dochters zwanger zijn. 

Ophef

In de uitzending ging Van Basten niet in op het incident van vorig week, toen hij op televisie bij wijze van grap 'Sieg Heil' zei na een interview met de Duitse trainer van Heracles Almelo. Hij bood zijn excuses aan, maar televisiezender Fox haalde hem een week van de televisie

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fox Sports in gesprek met Van Basten om 'ongepaste opmerking'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!