Beeld © NPO

Dit is het decor van het songfestival in 2020

02 december 2019 14:39

Het duurt nog een klein half jaar voor het grootste muziekfestijn ter wereld, het Eurovisiesongfestival, in Rotterdam losbarst. Het thema is al bekend: Open Up. Nu is ook het decor waar alle afgevaardigde zangers en zangeressen hun kunstje op gaan vertonen bekendgemaakt.

"Het decorontwerp laat de verbinding zien tussen de lucht, de zee en het land"

Het thema en het decor hebben een oorzaak-gevolg verband, gezien het decor is geïnspireerd op het thema. "Het decorontwerp laat de verbinding zien tussen de lucht, de zee en het land", zegt decorontwerper Florian Wiede, die de decorpitch, waaraan zowel binnen- als buitenlandse ontwerpers meededen, heeft gewonnen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Edsilia Rombley vervangt Jan Smit bij songfestivalfeest

Met name de vloer van het podium is opvallend. Daar heeft Florian dan ook bewust voor gekozen: een bijzonder vloerplan. "Het vloerplan van het decor is geïnspireerd op de kanalen en bruggen die land en water in Nederland verbinden. Hiermee willen we de artiesten zo dicht mogelijk bij het publiek brengen.”

Een grote verandering in vergelijking met de afgelopen jaren, is dat de Green Room, waar artiesten zich na hun optredens bevinden, weer in de zaal te vinden is. Daardoor zal het publiek nog directer verbonden zijn met alle acts.

 

Sietse Bakker, de grote eindverantwoordelijke van deze editie van het Songfestival, is enthousiast over het ontwerp van Florian. "Het ontwerp is innovatief, ingetogen en functioneel slim. Zo kan het decor voor elk van de 41 deelnemende acts, opening- en interval acts en tijdens de puntentelling een totaal andere uitstraling neerzetten. We zien straks een vernieuwend decor, groots in zijn eenvoud en toch vol verrassingen. Deze wens heeft de ontwerper perfect vertaald in zijn ontwerp.”

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Onthuld: het kleurrijke logo voor het Eurovisiesongfestival 2020

Zo gaat het er ongeveer uit zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!