Beeld © ANP

Gerard Joling: ‘Jan Smit heeft gewoon een burn-out’

04 december 2019 15:49

Jan Smit (33) zit de komende tijd noodgedwongen thuis. Wegens gezondheidsproblemen zal hij verschillende shows en presentatieklussen moeten stopzetten. Hoewel de zanger zelf dat dit komt door een aandoening aan zijn stembanden, denkt Gerard Joling (59) dat Jan met een ‘vette burn-out thuis zit’.

“Ik denk niet dat het alleen stemproblemen zijn"

Gerard, die samen met onder andere Jan Smit de Toppers vormt, denkt dat er veel meer aan de hand is dan Jan naar buiten brengt, zo vertelde hij in De Barry Paf Show op 100%NL. “Ik denk niet dat het alleen stemproblemen zijn, ik denk dat Jan gewoon een vette burn-out heeft. Want een keelontsteking zoals hij dat in het Latijns omschreven heeft, dat klinkt heel leuk, maar dat is gewoon een keelontsteking. Met een week penicilline ben je daar wel vanaf.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick & Simon vervangen Jan Smit in nieuwe seizoen Beste Zangers

“Ik denk dat Jan gewoon even gas terug moet nemen”, vervolgt Gerard. “Ik heb het zelf tien jaar geleden ook gehad. Het is soms net een speeltuin waar je inzit. Alles is leuk, en dan is het lastig om keuzes te maken.”

Ook dorpsgenoot Jan Dulles vertelde eerder al in hetzelfde radioprogramma dat het helemaal niet goed gaat met de zanger. “Hij is echt uitgeput, ik heb hem in de afgelopen periode wel een paar keer gezien, toen zag hij er niet goed uit. Zo is hij een kilo of dertien afgevallen, op een gegeven moment houdt je lichaam dat niet meer vol.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Schaatsshow heeft Jan Smit uitgeput'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!