Beeld © ANP

Recordaantal vrouwen op lijst invloedrijkste mediamensen

05 december 2019 07:28

De jaarlijkse lijst van de honderd invloedrijkste mensen in de Nederlandse media bestaat dit keer uit een stuk meer vrouwen. In de negende editie van DeMedia100 staan dertig vrouwen, zo werd gisteravond bekendgemaakt tijdens het DeMedia100 Diner in Olofs in Amsterdam.

"Het gaat de goede kant op"

In de top 10 van de lijst staan drie vrouwen: Eva Jinek (3), Linda de Mol (4) en Chantal Janzen (9). De hoogste vrouwelijke nieuwkomer is tv-recensent Angela de Jong, op de vijftiende plek. In DeMedia100 van 2014 stonden slechts vijftien vrouwen, de jaren erna respectievelijk 20, 24, 22, 23 en 26.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Saskia Noort in de bres voor meer vrouwen op televisie

Blij met diversiteit 

Organisator Bas Vlugt is blij met de toegenomen diversiteit in de lijst. "Het gaat de goede kant op. Veel mensen blijven zich inzetten voor een grotere diversiteit in de media en maken zich daar ook echt hard voor", zegt hij. "Als organisator is het an sich geen doelstelling om meer diversiteit te creëren, maar dat de lijst een weerslag is van die inzet, daar zijn we natuurlijk heel erg enthousiast over."

Net als de voorgaande acht edities staat John de Mol bovenaan DeMedia100. Ook Arjen Lubach keert terug op de tweede plaats. Beau van Erven Dorens is de hoogste nieuwkomer in de lijst. De presentator wist een zesde plek te bemachtigen.

Driehonderd genomineerden

DeMedia100 wordt jaarlijks vastgesteld op basis van onderzoek van onderzoeksbureau MediaTest. Daarvoor zijn dit jaar 40.000 professionals uit media en marketingcommunicatie uitgenodigd, waarvan er 1300 hebben meegedaan. Zij kozen hun tien favorieten uit de driehonderd genomineerden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise: 'Mijn hoofd staat eigenlijk niet naar mannen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!