Beeld © ANP

Al meer dan duizend vrijwilligers voor songfestival

05 december 2019 11:06

Bij de gemeente Rotterdam hebben zich inmiddels meer dan duizend mensen aangemeld als vrijwilliger voor het Eurovisiesongfestival. De gemeente Rotterdam heeft een bericht hierover van de NOS bevestigd.

Dit betekent dat er mensen teleurgesteld moeten worden omdat er maar 650 vrijwilligers nodig zijn. Een zegsman van de gemeente kon donderdag nog niet zeggen hoe de selectie gemaakt gaat worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Organisatie songfestival neemt maatregelen tegen woekerprijzen

De animo is opmerkelijk omdat de vrijwilligers geen enkele vergoeding krijgen. Zij moeten in sommige gevallen bijna drie weken lang beschikbaar zijn voor het liedjesfestijn. Ook krijgen vrijwilligers geen reis- of verblijfkosten. Volgens de organisatie is dit gebruikelijk bij evenementen van dit kaliber.

Minister Arie Slob liet deze week weten dat de overheid ruim 12 miljoen bijlegt uit een potje met reclame-inkomsten. Woensdag werd gemeld dat de presentatie in handen is van Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Romnley. De NPO kon donderdag niet zeggen wat zij voor financiële vergoeding krijgen voor de klus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cornald Maas hoopt op 'bravoure' bij presentatie songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!