Maarten van der Weijden waagt nieuwe recordpoging

08 december 2019 15:27

Zwemmer Maarten van der Weijden gaat opnieuw op recordjacht. De olympisch kampioen open water van 2008 doet 23 januari voor de derde keer een poging het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbeteren. Eerder deze week kondigde hij ook al in De wereld draait door aan dat hij van 28 tot en met 31 augustus een Elfstedenestafette organiseert waarbij BN’ers elkaar in estafette afwisselen om de ongeveer 200 kilometer lange tocht af te leggen.

"Als het de eerste twee keer niet lukt, mag je het ook nog een derde keer proberen"

"Als het de eerste twee keer niet lukt, mag je het ook nog een derde keer proberen", schrijft Van der Weijden op Instagram.

Bij zijn eerste poging in 2017 kwam Van der Weijden tot 99,5 kilometer. Daarmee overtrof hij de Zweed Anders Forvass niet, die in 1989 tot 101,9 kilometer was gekomen in een etmaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk zwemt met Maarten van der Weijden mee

In maart 2018 lukte het de langeafstandzwemmer wel. Toen legde hij in zwembad De Warande in Oosterhout 102,8 kilometer af. Het record werd later ongeldig verklaard, omdat de race niet in zijn geheel op camera met geluid was vastgelegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van der Weijden haalt 6,1 miljoen euro op

Van der Weijden voltooide afgelopen zomer zwemmend de Elfstedentocht. Hij haalde er miljoenen euro's mee op voor kankeronderzoek. De zwemmer genas zelf van leukemie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!