Beeld © ANP

Koper geeft Olivia Newton-John Grease-jack terug

11 december 2019 04:10

De man die op een veiling het leren jack kocht dat Olivia Newton-John droeg in de film Grease, heeft het jasje aan haar teruggeven. De koper doneert de kleine 220.000 euro die hij had geboden voor het kledingstuk direct aan het kankerinstituut van de actrice in Melbourne.

De man, die anoniem wil blijven, ontmoette Newton-John in Californië om haar het beroemde jack terug te geven. In een video van veilinghuis Juliens vertelt hij dat het rekwisiet uit de hitfilm uit 1978 niet thuishoort in de kast van een rijke vent "alleen om daarover op te scheppen op de countryclub".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olivia Newton-John hoopt twee ton te krijgen voor Grease-jack

De 71-jarige actrice, die voor de derde keer tegen kanker strijdt, laat in de clip weten dat ze het jasje tentoon gaat stellen in haar Olivia Newton-John Cancer Centre.

Het jack en de leren broek die Newton-John droeg aan het einde van Grease gingen vorige maand voor in totaal 362.000 euro van de hand. Dat was bijna twee keer zoveel als de organisatie had verwacht. Tijdens de veiling kwam nog een flink aantal filmmemorabilia onder de hamer, waardoor er in totaal meer dan 2 miljoen euro werd opgehaald voor het goede doel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!