Beeld © ANP

Edsilia ziet Het Grote Songfestivalfeest als oefening

15 december 2019 08:04

Edsilia Rombley (41) grijpt de presentatie van Het Grote Songfestivalfeest zondag in Amsterdam aan om alvast even te oefenen en in haar rol te komen voor als ze in mei het Eurovisiesongfestival presenteert. "Gelukkig mag het nu nog in het Nederlands", lacht ze in gesprek met BuzzE. "Ik heb nog even tijd om mijn Engels op te schroeven."

"Ik ben blij dat ik zo nog even kan oefenen en hoop dat ik er ook wat van opsteek"

De zangeres vervangt haar songfestivalcollega Jan Smit, die vanwege gezondheidsredenen de rest van het jaar niets meer doet. "Ik ben heel blij dat ik hem mag vervangen. Jan weet wel ontzettend veel en ik niet overal iets van dus ik heb me goed ingelezen en voorbereid", aldus Edsilia. "Ik ben blij dat ik zo nog even kan oefenen en hoop dat ik er ook wat van opsteek."

Toevalligerwijs was Edsilia al aangetrokken als Jans vervanger voordat ze vorige week als host van het songfestival werd gepresenteerd. "Die twee dingen liepen langs elkaar heen. Het is wel echt toevallig, maar heel leuk!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rotterdam verwelkomt songfestivalpresentatrice Edsilia

Duncan-loze show

Volgens de zangeres wordt het zondag "een feest der herkenning" voor de songfestivalfans. Meer dan dertig acts waaronder 21 voormalige winnaars komen het podium van de Ziggo Dome op. Zelf zingt Edsilia als tweevoudig songfestivaldeelneemster uiteraard ook haar nummers Hemel en Aarde en On Top of the World.

Nederlands trots Duncan Laurence, die het songfestival in mei naar Nederland haalde, is er helaas niet bij. Hij zit in Oslo voor zijn voorlopig laatste optreden van zijn Europese toer. "Ik vind het wel heel stoer van hem dat hij dat voor laat gaan. Het is voor ons jammer", vindt Edsilia. Een Duncan-loze show wordt het echter niet, zegt ze geheimzinnig. "Op de een of andere manier zal hij toch aanwezig zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan, Chantal en Edsilia presenteren songfestival

Imaani

Edsilia kijkt vooral uit naar het optreden van Loreen, die in 2012 namens Zweden won. "Euphoria is een van mijn favoriete inzendingen", zegt ze. Haar absolute favoriet, de Britse zangeres Imaani uit 1998, is er echter niet bij. "Zij deed mee in mijn jaar. Ik heb zelfs mijn dochter naar haar vernoemd."

De presentatie van Het Grote Songfestivalfeest ligt naast Edsilia in handen van ‘mr. songfestival’ Cornald Maas, Buddy Vedder, Emma Wortelboer en Tim Douwsma. Een registratie van het concert wordt op 1 januari uitgezonden op NPO 3.

Aran Bade sprak Edsilia en Chantal Janzen over het presenteren van het songfestival.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!