Geëmotioneerde John van den Heuvel: 'Kon het niet geloven'

16 december 2019 19:34

John van den Heuvel (56) kon het nieuws over de arrestatie van Ridouan Taghi (41) niet geloven, dat vertelde de misdaadverslaggever in RTL Boulevard. De meest gezochte crimineel van Nederland is in een woning in Dubai opgepakt. Taghi werd lange tijd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Voor zijn aanhouding was er een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

"Ik was wel heel erg opgelucht"

John, die ernstig wordt bedreigd, vertelde in RTL Boulevard dat hij het nieuws als een van de eerste hoorde. "Dat vond ik wel netjes, dat ze me van te voren hebben ingelicht. Ik kon het even niet geloven zelfs. Ik volg deze zaak met enorm veel belangstelling. Ik dacht even dat ik in de maling werd genomen, maar daarna kwam de ontlading."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie zette undercoveragenten in bij opsporing Ridouan Taghi

"Ik was wel heel erg opgelucht", vervolgt hij. De misdaadverslaggever vertelt dat hij het nieuws niet had zien aankomen. "Totaal niet. Ik weet wel dat ze de afgelopen tijd er dichtbij zijn geweest, maar ik had niet het idee dat het zo snel in een stroomversnelling zou komen."

John van den Heuvel wordt al lange tijd streng beveiligd. "Vandaag precies 2 jaar geleden kreeg ik te horen dat er allemaal gedoe was en dat ik in de beveiliging moest. Vanaf dat moment ben ik nooit meer alleen geweest, dat was zwaar. Maar ik kon mijn werk doen en dat was allemaal prima. Maar mijn gezin idem dito", vertelt John geëmotioneerd aan de desk van RTL Boulevard. "Dat is een moeilijke periode geweest en nog. Als je dat dan hoort is dat een ontlading.”

Bekijk het gehele gesprek hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ridouan Taghi opgepakt in Dubai

Geëmotioneerde John van den Heuvel: 'Ik kon het niet geloven'

07:17

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!