Beeld © ANP

Al 1500 aanmeldingen voor gratis songfestivalkaarten

23 december 2019 14:07

De eerste 1500 aanmeldingen voor twee gratis kaarten voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy zijn binnen. Dat heeft de gemeente Rotterdam laten weten. Mensen met een laag inkomen kunnen sinds 11 december meedoen aan de winactie Celebrate Together.

"De eerste drieduizend kaarten vlogen weg in de eerste week"

De songfestivalorganisatie is tevreden met het resultaat. "De eerste drieduizend kaarten vlogen weg in de eerste week! Wij vinden het belangrijk om Rotterdammers gedurende de hele actieperiode goed te informeren, zodat iedereen die hier nog gebruik van wil maken, deze unieke kans ook niet hoeft te missen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen druk met voorbereidingen songfestival

In totaal kunnen 4250 deelnemers twee kaarten winnen. Voor de twee halve finales en de zes repetitieshows zijn duizend tickets beschikbaar. Voor de grote finale zijn dat er vijfhonderd. Naast kaarten voor het evenement zelf, wordt gewerkt aan een 'pluspakket'. "We willen de winnaars van deze actie een zorgeloos, compleet én onvergetelijk avondje uit bieden. Daarom spannen we ons in voor leuke extraatjes, zoals consumpties en vervoer", aldus wethouder Said Kasmi. Mensen kunnen zich nog tot en met 7 januari aanmelden. Bij meer dan 4250 aanmeldingen wordt er geloot.

De eerste ronde van de reguliere kaartverkoop startte op 12 december. De eerste tickets voor de twee halve finales op 12 en 14 mei en de grote finale op 16 mei gingen donderdag om 12.00 uur in de verkoop. Binnen twintig minuten waren alle liveshows uitverkocht en de kaartjes voor de zes repetities waren binnen een uur allemaal op. De tweede lading tickets gaat op 30 januari in de verkoop.

In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen bij de negen verschillende shows in de Rotterdamse Ahoy zijn. Twee derde van de plaatsen komt beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaarten liveshows Eurovisiesongfestival binnen 20 minuten weg

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!