Beeld © ANP

Jules Deelder wordt herdacht op oudjaarsdag

23 december 2019 18:08

De publieke herdenking van dichter en schrijver Jules Deelder, die donderdag overleed, is op oudjaarsdag in de Doelen in Rotterdam. Het is een eerbetoon, na een afscheid dat in besloten kring wordt gehouden. De familie van Jules Deelder is bij het publieke afscheid.

"De gemeente en de Doelen nodigen u uit om met gelijkgestemden afscheid te nemen van onze geliefde stadsgenoot"

"De gemeente en de Doelen nodigen u uit om met gelijkgestemden afscheid te nemen van onze geliefde stadsgenoot. Er wordt in stijl afscheid genomen, met livemuziek en verscheidene sprekers", aldus de gemeente Rotterdam. Mensen die afscheid willen nemen kunnen van 15.30 tot 18.30 uur terecht.

In het stadhuis van Rotterdam ligt sinds maandagmiddag een condoleanceregister, dat wordt dinsdag 31 december naar de Doelen gebracht en is dan tot 18.30 uur geopend.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Condoleanceregisters voor Jules Deelder open

De dichter, schrijver, performer en jazzmuzikant overleed donderdagochtend vroeg in het Erasmus Medisch Centrum. Eind november werd zijn 75e verjaardag nog groots gevierd in De Doelen in Rotterdam.

Sparta, de favoriete club van Deelder, opende zaterdag al een condoleanceregister. Tijdens de wedstrijd Sparta-AZ (3-0) speelden de Spartanen met rouwbanden om. Ook werd een minuut stilte in acht genomen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!