Linda de Mol, presentatrice van Miljoenenjacht Beeld © Roy Beusker

Winnaar Miljoenenjacht heeft nooit een cent van winst gezien

25 december 2019 10:06

Denk je even een paar ton op je bankrekening te krijgen, gooit een deurwaarder roet in het financiële eten. Het gebeurde een Twentenaar die ruim twee jaar geleden meedeed aan het programma Miljoenenjacht. Hij won enkele tonnen, maar door een bizar toeval zag hij geen cent worden bijgeschreven.

Als je meedoet aan Miljoenenjacht dan wil je natuurlijk maar één ding: de beruchte koffers openen en hopen op een megabedrag. Voor een gepensioneerde Twentenaar liep het allemaal heel anders. Hoewel hij een prachtige cheque overhandigd kreeg van Linda de Mol, was een deurwaarder er snel bij om beslag op het prijzengeld te leggen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljoenenjacht prijs had nergens beter kunnen vallen

Toeval wil dat de deurwaarder in kwestie ook in het publiek zal, nota bene in hetzelfde vak als de winnaar. Sterker nog: de deurwaarder moest voor de Duitse Volksbank nog een schuld innen bij die precieze man. De Postcode Loterij moest dus ook wel het geld overmaken naar de deurwaarder, die het vervolgens naar de Volksbank bracht. De Twentenaar liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter.

Het AD meldt dat de man het geld terug heeft gevorderd van de Volksbank. Op het moment dat het geld door de Loterij werd overgemaakt, was al door het gerechtshof in Arnhem besloten dat de reden voor het beslag onterecht was. Wat volgde was een langslepende juridische strijd waarbij het gerechtshof in Den Bosch uiteindelijk hetzelfde besloot.

Toch gaat het geld terugvorderen niet zo simpel. De Volksbank weigert namelijk het geld terug te betalen, omdat de strijd volgens de bank nog niet voorbij is. Op dit moment wacht de bank nog op een oordeel van de Hoge Raad, die uiteindelijk kan beslissen dat er nog een derde gerechtshof naar de vordering moet kijken. De zitting zal in 2020 worden voorgezet, waarna de rechter uitspraak zal doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ai! Peter verliest enorm geldbedrag in Miljoenenjacht

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!