Tientallen juryleden afgewezen in rechtszaak Harvey Weinstein

08 januari 2020 21:07

Een rechtbank in New York heeft woensdag tientallen potentiële juryleden afgewezen in het verkrachtingsproces tegen de voormalige Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein (67). In totaal werden 50 van de 120 potentiële juryleden die op de tweede dag van de jurykeuze werden opgeroepen afgewezen, de meesten nadat ze zeiden dat ze in de zaak niet onpartijdig konden zijn.

“Het zal heel moeilijk zijn (om onpartijdig te zijn) voor iemand die meerdere keren is aangerand”

Onder hen waren twee vrouwen die beweerden dat ze waren aangerand in het verleden en iemand die zei dat een goede vriend een ontmoeting had gehad met de filmproducent. "Ik heb elk artikel over de zaak gelezen en het zal heel moeilijk zijn (om onpartijdig te zijn) voor iemand die meerdere keren is aangerand”, zei een vrouw.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein opnieuw met rollator naar de rechtbank

Veel andere kandidaat-juryleden zeiden eenvoudigweg dat ze niet eerlijk konden zijn, zonder een reden op te geven. De rechtszaak begon met de juryselectie, die vermoedelijk twee weken in beslag neemt.

De regisseur zegt onschuldig te zijn op de beschuldiging van seksueel misbruik van twee vrouwen in New York. Hij kan een levenslange gevangenisstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Harvey Weinstein staat ook rechtszaak te wachten in LA

Het proces tegen de gevallen filmproducent begon maandag en kan twee maanden duren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Proces tegen Harvey Weinstein van start in New York

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!