Beeld © YouTube-kanaal NikkieTutorials

NikkieTutorials onthult in video: 'Ik ben transgender'

13 januari 2020 20:15

Nikkie de Jager (25) heeft in haar nieuwste YouTube-video onthuld dat ze transgender is. De beroemde vlogger meldt dat ze in het verkeerde lichaam geboren was en al jaren wacht op het juiste moment om het te vertellen.

"Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen"

"Ik wil iets vertellen over wat mij mezelf maakt. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Toen ik jonger was, was ik geboren in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben", onthult Nikkie in haar nieuwe video op YouTube. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NikkieTutorials over groot huis: 'Hebben walkietalkies nodig'

"Dit filmen is hartstikke eng", gaat de emotionele vlogger door. "Maar ook zo bevrijdend. Ik wilde dit onderdeel van mezelf al zo lang met jullie delen. Maar de timing was nooit goed (...) Ik had niet verwacht dat vandaag de dag zou zijn, maar hier zijn we dan. Ik ben NikkieTutorials, ik ben mezelf. Ik heb geen labels nodig. Ik deel dit met jullie, omdat ik nu vrij genoeg ben om mijn eigen pad te volgen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NikkieTutorials plaatst eerste Nederlandstalige video

"Met dit bericht wil ik kleine Nikkie's over de hele wereld inspireren die onzeker zijn, niet op hun plek voelen, die zich niet begrepen voelen", meldt Nikkie terwijl er tranen in haar ogen staan. De vlogger houdt vervolgens een pleidooi om elkaar te accepteren. "Sinds mijn geboorte denk ik al dat ik een meisje ben (...) Alles aan mij was meisjesachtig (...) Mijn hele leven heb ik mijn ware vrienden de waarheid moeten vertellen. En dat is hartverscheurend." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

YouTuber NikkieTutorials ambassadeur nieuwe award Televizier Gala

Nikkie legt vervolgens uit dat ze op haar veertiende begon met hormonen, voornamelijk om te voorkomen dat ze nog langer zou worden. Ook geeft ze aan dat ze op haar negentiende volledig door het proces heen was. Het wordt haar allemaal eventjes teveel als ze over haar verloofde Dylan spreekt. "Het is hartstikke eng om zó eerlijk te zijn", laat ze ook weten. "Ik was bang hem te verliezen als ik m'n hele verhaal zou vertellen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emotionele dag voor NikkieTutorials

Eén van de andere heftige onthullingen die Nikkie doet, is dat er sprake was van chantage. "Blijkbaar zijn er mensen die authentieke mensen haten", aldus de vlogger. "Mensen hebben me gechanteerd, omdat ze mijn verhaal wilden lekken aan de media. Het was doodeng, om te weten dat er zulke nare mensen bestaan die iemands ware zelf niet willen respecteren. Dat is verschrikkelijk." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!