Beeld © Getty Images

Glee-cast herdenkt overleden Cory Monteith

17 januari 2020 16:43

Het overlijden van Cory Monteith in 2013 was een enorme klap voor de castleden van Glee. De hoofdrolspelers hebben in een podcast teruggekeken op de opnames van de populaire serie. Hierbij kwamen flink wat weemoedige gevoelens boven.

"We wisten allebei gelijk dat dit speciaal zou worden"

Actrice Lea Michele besprak samen met Kevin McHale en Jenna Ushkowitz de opnames van de eerste aflevering van Glee. Ze hadden het onder meer over hoe ze elkaar voor de eerste keer hebben ontmoet. “We hadden echt de tijd van ons leven", vertelt Lea. De band tussen de spelers werd al vrij snel heel hecht. Dat kwam ook doordat Lea tijdens de opnames van het eerste seizoen bij Dianna Agron introk. “Dat is wat de meeste mensen niet snappen. We werkten de hele dag samen en daarnaast gingen we ook met elkaar om”, vervolgt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix-serie Soundtrack is samensmelting van Gossip Girl en Glee

Tijdens het gesprek kwamen er ook veel warme herinneringen naar boven van Cory Monteith, die in 2013 overleed na een overdosis. Kevin McHale vertelt dat hij en Cory meteen wisten dat ze door de serie beroemd zouden worden. “We wisten allebei gelijk dat dit speciaal zou worden en dat we dit nooit zouden vergeten.”

Lea, met wie Cory een relatie had, vertelt dat het belangrijk is om juist niet aan het negatieve terug te denken. “Mensen zullen altijd focussen op wat er niet goed gaat. Het is gewoon een van die dingen die laten zien dat je altijd kan terugkomen. Dat voel ik bij Glee, ik kijk terug en denk: het was gewoon het beste."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle seizoenen van Glee binnenkort op Netflix

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!