Beeld © ANP

Kaj van der Ree: 'Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt'

18 januari 2020 18:13

Het zijn onstuimige dagen geweest voor Kaj van der Ree (28). De presentator wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag bij destijds minderjarige meisjes. De YouTuber heeft inmiddels een statement gegeven.

"Ik hoop dat zowel de jonge vrouwen als anderen mij kunnen vergeven"

Kaj van der Ree laat zich uit over beschuldiging wangedrag

05:28

"Ik was vereerd door de aandacht die ik kreeg en was mij toen niet bewust van de implicaties van mijn gedrag", aldus Kaj. "Ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan, in de eerste plaats aan de jonge vrouwen die het betreft. Daarnaast besef ik dat ik mijn omgeving ernstig heb teleurgesteld. Ik hoop dat zowel de jonge vrouwen als anderen mij kunnen vergeven. Maar ik snap het ook dat organisaties op dit moment niet meer met mij willen samenwerken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jurre Geluk over stoppen Proefkonijnen en Kaj van der Ree

"Ik hoop dat mensen willen begrijpen dat ik behalve een bekende mediapersoonlijkheid ook een gewone jonge man ben die een aantal fouten heeft gemaakt en daar lessen uit wil trekken", gaat Kaj verder in zijn statement. "Seksueel getint verkeer met minderjarigen heb ik achter mij gelaten, en ik kan verzekeren dat het ook niet meer zal gebeuren. Het feit dat ik via social media enkele seksueel getinte contacten heb gehad, wil echter niet zeggen dat alles wat over mij wordt beweerd ook juist is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle video's verwijderd op YouTube-kanaal Kaj van der Ree

"Wat ik verkeerd heb gedaan, kan ik helaas niet ongedaan maken", vindt Kaj. "Wel kan ik proberen om met behulp van mijn bekendheid en mijn ervaring anderen te behoeden voor het maken van dezelfde fouten. Op die manier wil ik graag ook nog iets positiefs halen uit een bijzonder nare episode met grote gevolgen." BNNVARA heeft inmiddels besloten de stekker uit het programma Proefkonijnen en zijn radioprogramma Skaj is the Limit te trekken. Ook het Rode Kruis, waarvoor hij ambassadeur is, wil onderzoek doen naar de aantijgingen. 

Ook RTL heeft inmiddels gereageerd op het nieuws. "Wij schrikken van de verklaring van Kaj van der Ree", laat een woordvoerder weten. "Wij keuren dit soort gedrag te allen tijde af. Hij is niet bij RTL in dienst, maar werkt incidenteel in opdracht voor het YouTube-programma Nieuwspunt. Er liggen geen nieuwe afleveringen klaar met Kaj en ook geen nieuwe opdrachten. Hij zal niet meer te zien zijn bij Nieuwspunt." 

'Bij Kaj hoor je de verhalen al langer'

07:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!