Beeld © ANP

Toekomst Proefkonijnen onzeker na ophef rondom Kaj van der Ree

20 januari 2020 11:01

Nu de huidige reeks van het programma Proefkonijnen van de buis wordt gehaald na de ophef rond presentator Kaj van der Ree (28), is het nog niet duidelijk wat er met de serie gaat gebeuren. Volgens een woordvoerder van BNNVARA is nog niet besloten of Proefkonijnen in de toekomst terugkeert met een vervanger.

Van het huidige seizoen zou maandagavond de tweede aflevering te zien zijn op NPO 3. In plaats daarvan wordt nu de film Tuintje in mijn hart uitgezonden. Wat er de komende weken in plaats van Proefkonijnen wordt geprogrammeerd, is nog niet besloten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

YouTuber Kaj van der Ree beschuldigd van wangedrag

De publieke omroep stopt ook met Kajs vrijdagavondshow Skaj is The Limit op 3FM. Welk programma de show vervangt, kon een zegsvrouw niet gelijk vertellen.

De presentator en YouTuber raakte vorige week in opspraak nadat jonge vrouwen op social media beweerden op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van Kaj te hebben ontvangen. Ook zou de 28-jarige tienermeisjes om naaktfoto's hebben gevraagd.

In RTL Boulevard deden de slachtoffers dit weekend hun verhaal:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex Kaj van der Ree 'onwijs in shock' door beschuldigingen

Het nieuws kan mogelijk ook gevolgen hebben voor zijn rol als ambassadeur van het Rode Kruis. De hulporganisatie liet zaterdag weten erg geschrokken te zijn van de aantijgingen. "Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Seksuele misstanden naar minderjarigen kunnen we niet tolereren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jurre Geluk over stoppen Proefkonijnen en Kaj van der Ree

Kaj gaf zaterdag in een verklaring toe dat hij "domme fouten" had gemaakt en bood zijn excuses aan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!