Beeld © ANP

Rode Kruis verbreekt banden met Kaj van der Ree

20 januari 2020 13:00

Het Rode Kruis stopt met de samenwerking met de omstreden YouTuber Kaj van der Ree (28), zo laat een woordvoerder weten tegenover RTL Boulevard. Kaj was enkele jaren ambassadeur van de hulporganisatie. Naar aanleiding van de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag, is besloten om niet verder te gaan met de samenwerking.

"Seksuele contacten met minderjarige meisjes zijn voor ons onacceptabel"

“Naar aanleiding van de eigen reactie van Kaj, waarin hij zijn fouten bespreekt, hebben wij besloten de samenwerking met hem te beëindigen”, zo laat een woordvoerder weten. “Op vrijdag verklaarden wij eerst een onderzoek af te wachten, maar seksuele contacten met minderjarige meisjes zijn voor ons onacceptabel. Wel willen wij Kaj enorm bedanken voor zijn inzet en het werk dat hij voor onze organisatie heeft gedaan.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffers Kaj van der Ree doen hun verhaal

Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hebben ontvangen. Ook zou Kaj enkele jaren geleden naaktfoto's hebben gestuurd en om naaktfoto's hebben gevraagd bij jonge meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren. De seksueel getinte chatberichten kwamen vrijdagavond door een uitzending van RTL Boulevard op straat te liggen.

Kaj van der Ree, die 251.000 abonnees heeft op zijn YouTube-kanaal, was enige jaren ambassadeur van het Rode Kruis. De hulporganisatie liet eerder al weten geschrokken te zijn van de negatieve berichten, zo liet de woordvoerder weten. "Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Seksuele misstanden naar minderjarige kinderen kunnen we niet tolereren", aldus de zegsman.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj van der Ree: 'Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt'

Slachtoffers Kaj van der Ree spreken zich uit

08:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!