Esther Vergeer Beeld © ANP

Borstkanker geconstateerd bij Esther Vergeer

22 januari 2020 16:12

Verschrikkelijk nieuws voor Esther Vergeer (38). De voormalig rolstoeltennisster heeft via het NOC*NSF laten weten dat er bij haar borstkanker is ontdekt.

"Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat ik pas op de plaats moet maken en voor mijn gezondheid moet kiezen"

Esther laat weten dat ze zich de komende tijd gaat focussen op haar behandeling: "Ik heb geen goed nieuws: er is bij mij borstkanker ontdekt. Dat betekent dat ik me de komende tijd zal moeten richten op de behandeling en genezing hiervan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esther Vergeer chef de mission paralympiërs

Ze hoopt de komende tijd zoveel mogelijk door te kunnen blijven werken. "Alleen al omdat ik niet de hele dag bezig wil zijn met ziek zijn; ik hoop op die manier ook de nodige positieve energie te krijgen. Energie die ik juist nu goed kan gebruiken."

Ze gaat deze zomer aan de slag als chef de mission van TeamNL voor de aankomende Paralympische Spelen Tokyo 2020.

"Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat ik pas op de plaats moet maken en voor mijn gezondheid moet kiezen. Met de steun van mijn gezin, mijn familie en mijn collega’s bij de Foundation, NOC*NSF en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, ben ik ervan overtuigd dat ik me hier doorheen sla."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esther Vergeer naar het buitenland met foundation

Het verdrietige nieuws staat in schril contrast met de roze wolk waar Esther vorig jaar op zat. Zij werd in september via een draagmoeder de trotse moeder van dochter Jinte.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!