Beeld © ANP

Filemon en Ruud praten voor het eerst over moord op Pim Fortuyn

28 januari 2020 11:18

Filemon Wesselink (40) en Ruud de Wild (50) hebben na bijna achttien jaar voor het eerst met elkaar gesproken over de moord op Pim Fortuyn in 2002. De twee zijn de laatsten die met de LPF-politicus spraken voordat hij werd neergeschoten op het Mediapark in Hilversum.

"Het voelde toen al afstandelijk"

Ruud ontving Filemon voor een nieuwe aflevering van zijn podcast 30 MINUTEN RAUW en de dj grijpt dit moment dan ook aan om te praten over deze indrukwekkende gebeurtenis. "Wij hebben iets gemeen. Dat is namelijk de allerlaatste Pim Fortuyn, hoe kijk jij daarop terug?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Filemon Wesselink komt met nieuw programma over vluchtelingen

"Het voelt als iets wat ver weg is," antwoordt Filemon. "Niet omdat het lang geleden is, maar het voelde toen al afstandelijk." De presentator, die destijds als stagiair werkzaam was bij BNN, vervolgt dat hij helemaal niks van de moord heeft meegekregen. "Ik heb hem geïnterviewd, ik ben weggegaan en ondertussen is hij vermoord. (…) Dat voelt nog steeds als een soort onwerkelijke film waar ik half in mee heb gespeeld."

Ruud de Wild, die de politicus interviewde in zijn radioprogramma op 3FM, heeft het juist heel anders meegemaakt. "Ik had het interview met hem gedaan, twee uur lang. Ik ging daarna naar de wc en buiten kwam ik hem weer tegen. Voor mij was dat van, dat ik dacht: 'Huh? Nee, ze zijn in de war.'" De Wild zou naast Fortuyn hebben gestaan toen die om het leven werd gebracht. Na de moord praatte hij een tijdlang met een traumapsycholoog.

De arrestatie van Volkert heeft Filemon bewust meegekregen. "Dat vond ik nog wel het meest bizarre. Dat ik ineens iemand zag rennen met een vuurwapen, maar ik weet ook niet of ik dat er later bij gefantaseerd heb. Maar wel dat de politie aan het schreeuwen was en dat ik dat aan het opnemen was met een microfoon."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Filemon Wesselink: 'Ik ben sinds kort weer verliefd'

De podcast 30 MINUTEN RAUW kun je hier beluisteren. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!