Beeld © ANP

Rossana Kluivert verliest rechtszaak tegen Opgelicht?!

29 januari 2020 16:40

Rossana Kluivert (48) heeft de rechtszaak tegenover het AVROTROS-programma Opgelicht?! verloren. De rechter heeft haar vordering om de uitzending van het programma offline te laten halen afgewezen. Ook hoeft de omroep niet te rectificeren.

Opgelicht?! startte vorig jaar een onderzoek naar het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao, opgericht door Rossana Kluivert. Er zouden vragen binnengekomen zijn over onder andere het uitgegeven donatiegeld. In de uitzending van afgelopen november kwamen vrijwilligers en dierenartsen aan het woord die zich eveneens inzetten voor honden op het eiland. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Rossana zich op het eiland bevindt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rossana Kluivert spant rechtszaak aan om Opgelicht-uitzending

Daarnaast kwam in het programma naar voren dat Rossana veel minder honden zou verzorgen dan ze zelf beweert én dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro's aan marketingkosten zou hebben betaald en een winkelpand huurt.

Rossana sprak schande van de aflevering en verweet de programmamakers van onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van weerwoord. Ze vond het onbegrijpelijk dat ze niet in de studio mocht reageren op de aantijgingen en onthullingen die volgens haar grotendeels worden verspreid door een organisatie met wie ze de samenwerking heeft beëindigd. AVROTROS stelde echter dat ze wel was uitgenodigd om te reageren. "De redactie van Opgelicht?! heeft op verschillende momenten en manieren Rossana Kluivert de kans gegeven om te reageren", zei een woordvoerder destijds. "We hebben netjes hoor en wederhoor willen plegen. Maar daar heeft zij geen gebruik van willen maken."

De AVROTROS reageert opgetogen op de uitspraak. "We hebben altijd geloofd in het gedegen onderzoek dat Opgelicht?! verricht heeft naar de Kluivert Rescue Dog Foundation. We zijn blij dat de rechter dit erkent en we op alle punten in het gelijk zijn gesteld", stelt een woordvoerder van de omroep.

Afgelopen januari stonden de beide partijen tegenover elkaar in de rechtbank. Rosanna wilde dat de desbetreffende aflevering offline werd gehaald. Ook wil ze dat de AVROTROS de uitspraken in de uitzending over de opvang rectificeert.

In RTL Boulevard sprak haar advocaat Royce de Vries over deze zaak, dat zie je hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rossana Kluivert in de rechtbank om zaak tegen Opgelicht?!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!