Beeld © ANP

Beyoncé en Jay-Z blijven zitten tijdens volkslied

03 februari 2020 04:52

Tijdens de uitvoering van het Amerikaanse volkslied tijdens de Super Bowl, zijn Jay-Z (50), Beyoncé (38) en hun dochter Blue Ivy (8) zondag blijven zitten. Opvallend, want het is de gewoonte om op te staan. Het is onduidelijk of zij uit protest besloten om te blijven zitten.

De actie deed denken aan die van speler Colin Kaepernick, die in het seizoen van 2016/2017 knielde toen 'The Star-Spangled Banner' werd gespeeld. Dat deed hij uit protest tegen de raciale ongelijkheid in de VS. Het gebaar werd al snel overgenomen door andere sporters en Hollywoodsterren, die op social media foto's deelden waarop ook zij knielden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Copycat: Amerikaanse fastfoodketen speelt leentjebuur bij Beyoncé

Het zou opvallend zijn als Jay-Z en Beyoncé uit protest niet gingen staan zondag, omdat de muziekproducent met zijn label Roc Nation een samenwerking is aangegaan met de organisator van de American Footballcompetitie, de NFL. Jay-Z is daardoor een actief onderdeel van Inspire Change, een initiatief van de NFL en een groep spelers dat organisaties steunt die werken aan meer sociale en raciale gelijkheid in de VS.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!