Beeld © ANP

Peter R. de Vries: 'Thierry Baudet is een lafaard'

03 februari 2020 14:50

Bekend Nederland reageert op social media woedend op de 'Marokkanenrel' van Thierry Baudet (37). "Heb jij enig idee in wat voor land je leeft?" briest acteur Nasrdin Dchar (41). Ook Peter R. de Vries (63) is not amused over de kwestie.

"Je kunt Nederland van van alles willen redden, maar wij gaan niet weg. Wij blijven hier"

Thierry Baudet heeft dit weekend weinig vrienden gemaakt. De soap rondom de FvD-frontman begon afgelopen vrijdag met een tweet van hem. Lang verhaal kort: twee blonde vriendinnen van hem zouden in de trein zijn lastiggevallen door vier Marokkanen. Thierry deed daarop een oproep om het 'land te redden van Marokkanen': "Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los uit politiek correct gelul! Red dit land!" sloot hij zijn bericht af.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Thierry Baudet onder vuur door opvallende uitspraken in essay

Thierry ging volledig uit z'n plaat, maar hij had te snel geoordeeld. De 'Marokkanen' uit zijn bericht waren controleurs in burgerkleding. En wat betreft zijn 'dierbare vriendinnen'? Zij zouden volgens ooggetuigen heisa hebben gemaakt toen de controleurs vroegen naar hun treinkaartjes, omdat ze niet geloofden dat ze van doen hadden met officiële NS-medewerkers. 

Mocro Maffia-acteur Nasrdin Dchar, zelf van Marokkaanse afkomst, reageert op de kwestie met een open brief op social media. "Je liet Nederland weer zien wat voor een kwaadaardige politicus je bent. Bravo!" schrijft hij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nasrdin Dchar gaat voorstelling JA nog twee keer spelen

Nasrdin vervolgt: "Je noemt het overgrote deel van de Nederlanders kinderlijk naïef. Gelukkig val ik daar niet onder, omdat ik zeker weet dat jij mij nooit als Nederlander zal zien. Maar wat een kwetsende woorden om te tweeten over je landgenoten (...) Je kan Nederland van van alles willen redden, maar wij gaan niet weg. Wij blijven hier."

De open brief van de acteur krijgt veel bijval, onder meer van Peter R. de Vries. "Dit zegt alles over Baudet en Forum", schrijft hij op Twitter. "Gevaarlijke stemmingmakerij, grenzend aan racisme, maar excuses ho maar...! Hij zit er helemaal naast: Het ging gewoon om NS-controleurs. En nu horen we niks van de lafaard, bah!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex Peter R. de Vries doet aangifte voor verspreiding nepfoto’s

Inmiddels heeft de politicus via een officieel statement waarin hij het incident nog in geuren en kleuren beschrijft. "De wijze waarop zij werden aangesproken was voor de vrouwen zeer intimiderend. Ze gaven mij aan dat er openlijk en meermalen wapengerei werd getoond, dat er sprake was van intimiderend verbaal en non-verbaal gedrag en dat de mannen op agressieve wijze hun ‘legitimatie’ toonden", laat hij weten.

"De vrouwen in kwestie hebben zich zowel tijdens het restant van de treinreis, als na het uitstappen en tijdens de wandeling terug naar hun huis zeer onveilig gevoeld. Ernstig overstuur hebben ze mij over de kwestie verteld en dat heeft me geraakt. Ik heb me daar vervolgens over geuit op social media - te snel, en te stevig", gaat hij verder. Daarnaast geeft hij toe te snel gehandeld te hebben, maar nooit iemand heeft willen beledigen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!