Naaktfoto’s Harvey Weinstein gebruikt als bewijsmateriaal

05 februari 2020 04:28

De jury in de verkrachtingszaak tegen Harvey Weinstein (67) heeft dinsdag naaktfoto's van de filmproducent te zien gekregen als bewijsmateriaal. De beelden werden niet vertoond aan de rest van de rechtszaal en worden niet opgenomen in de archieven van de zaak.

Eén van de getuigen, Jessica Mann, beschrijft eerder dat de genitaliën van Harvey mismaakt zijn waardoor ze denkt dat hij interseksueel is. Volgens Deadline kiezen tijdens de zitting zowel de aanklagers als de verdediging, die bezwaar maken tegen het tonen van de foto's, ervoor de beelden niet hardop te beschrijven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Proces Harvey Weinstein met stevige pleidooien van start

Eerder op de dag heeft het juridische team van Harvey Weinstein haar ook ondervraagd, nadat het vermeende slachtoffer van de producent haar getuigenis maandag heeft moeten staken wegens een paniekaanval. De actrice beschuldigt Weinstein ervan haar twee keer te hebben verkracht tijdens hun relatie, die verder wel met wederzijdse instemming plaatshad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffer Harvey Weinstein: 'Hij misbruikte me in kinderkamer'

De verdediging laat in de zaal onder meer een opname horen van een gesprek dat Jessica heeft gehad met een helderziende, waarin ze verklaart dat de regisseur probeert haar grenzen over te gaan, maar dat ze dat niet toelaat.

Ook een e-mail uit 2014 komt ter sprake waarin ze aan een vriendin laat weten dat ze haar vriend Eddie tijdens ruzies soms wil laten weten dat ze het doet met een "superrijke Hollywoodproducer die je kapot kan maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Proces tegen Weinstein opgeschort na paniekaanval van getuige

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!