Vanochtend maakte de presentator bekend te stoppen met zijn programma.

Matthijs van Nieuwkerk over einde DWDD: 'Het is mooi geweest'

12 februari 2020 20:02

Matthijs van Nieuwkerk (59) had een emotionele dag, nadat hij eerder vandaag bekendmaakte te stoppen met zijn programma De Wereld Draait Door. "Ik heb het vanochtend in deze studio aan alle medewerkers verteld. We zijn een gezin", vertelt hij vanavond in zijn programma.

"Je hebt voor heel veel mensen iets betekend"

De presentator opende zijn show vanavond samen met vriend en vaste gast van het programma Marc-Marie Huijbregts. "Ik vind het fijn om jou nu naast me te hebben", zegt Van Nieuwkerk. "Ben je er emotioneel onder?", vraagt Huijbregts hem. "Ja, ik heb er lang over nagedacht of ik door wilde met dit programma. Uiteindelijk heb ik besloten te stoppen. Het was 15 jaar mooi. Het is mooi en het is nu ook mooi geweest."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs stopt met DWDD: zijn carrière in een notendop

Van Nieuwkerk twijfelde al langer of hij door wilde met DWDD. "Er waren genoeg verleidingen en ik word geplaagd door mijn drift tot originaliteit. Ik heb nu iets bedacht voor de zaterdagavond. Dat heb ik overlegd met de NPO en het kon niet naast DWDD bestaan."

Huijbregts noemt het programma 'een anker in de avond'. "Je hebt voor heel veel mensen iets betekend", zegt Huijbregts.

De laatste uitzending van DWDD is op vrijdag 27 maart. De verwachting is dat Matthijs Van Nieuwkerk vanaf januari 2021 terugkeert op de buis met een lange reeks zaterdagavondprogramma’s. In RTL Boulevard pleitte Ron Vergouwen voor een Oeuvre-Ring voor Matthijs, dat zie je hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!