Beeld © ANP

Rico Verhoeven en Jacky Duchenne na 13 jaar uit elkaar

17 februari 2020 04:00

Kickbokser Rico Verhoeven (30) en zijn partner Jacky Duchenne hebben na een relatie van 13 jaar besloten zonder elkaar verder te gaan. Dat zegt de wereldkampioen in De Telegraaf. Een scheiding is wel het laatste wat Rico voor ogen had toen hij een gezin met drie kinderen stichtte met Jacky. "Mijn ouders waren toen ik klein was namelijk al niet meer bij elkaar," aldus de kickbokser in de krant.

"Als ik omval, sta ik altijd weer op"

Voorafgaand aan zijn gevecht met Badr Hari op 21 december twijfelden Rico en Jacky of het verstandig was dat zij bij het gevecht aanwezig zou zijn. Het stel had al maanden problemen, wat hen allebei veel energie kostte. "Voor de wedstrijd, tijdens mijn warming-up, had ze naar mijn trainer Dennis geappt: ’Wil Rico dat ik voor het gevecht naar de kleedkamer kom?’ Dennis wilde daar niet over beslissen en legde het bij mij neer. We hebben het altijd gedaan, dus dacht ik dat ik er goed aan zou doen om die routine maar niet te doorbreken. Maar dat was zo heftig voor me, dat ik in tranen dreigde uit te barsten. Ik kan het amper beschrijven. Alles in je lijf staat zo op scherp; elke vezel, elke emotie, alles staat honderd procent aan richting dat gevecht, " aldus een emotionele Rico.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kickbokser Badr Hari verliest weer van Rico Verhoeven na blessure

"Waarom ik de tranen voelde? Alles kwam bij elkaar; het verdriet, de boosheid, de frustratie van al die maanden ervoor. Het gaat om iemand met wie je zoveel van je leven hebt gedeeld en met wie je dan nu zoveel strijd hebt. Dat doet pijn. Mijn trainer zag het, pakte me beet en ik moest een paar keer slikken. Achteraf zei Dennis dat hij misschien wel beter mijn emotionele spanningsboog had moeten doorbreken, waardoor ik enigszins met een leeg hoofd de wedstrijd in zou zijn gegaan. Maar hij wilde op dat moment, zo vlak voor de wedstrijd, het risico niet nemen. Het kon natuurlijk ook anders uitpakken. Ik wilde het weer oppakken, maar merkte dat ik in een totaal andere state of mind de wedstrijd inging. Ik stond daar als een robot."

Rico en Jacky, die elkaar als tieners ontmoetten, waren 13 jaar samen maar trouwden niet met elkaar. Dat was volgens de kickbokser een bewuste keuze. "Het leek mij mooi om te trouwen als onze kinderen dat ook konden mee maken. Dat ze tijdens de rest van hun leven zouden denken: wow, dat was een mooie dag. Dat had ik voor ogen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rico Verhoeven en Badr Hari knuffelen dag voor titanenstrijd

Het stel is nog wel een poosje in relatietherapie gegaan, maar hun breuk bleek helaas niet meer te lijmen. "Ik kon het alleen even loslaten als ik aan het trainen was, dat was de plek waar ik me volledig vrij voelde. Maar zodra ik weer in de auto stapte om naar huis te rijden, ging het weer malen in mijn hoofd." Ondanks het grote verdriet denkt Verhoeven er weer bovenop te komen. "Als ik omval, sta ik altijd weer op."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!