Beeld © ANP

Jan Smit heeft maand in Spaanse kliniek doorgebracht

18 februari 2020 06:25

Jan Smit (34) is afgelopen najaar een maand lang in een kliniek in Spanje behandeld voor een burn-out. Dit bevestigt het management aan RTL Boulevard, na berichtgeving van de Privé.

"Thuis is het vaak te druk voor hem"

Half november maakten de zanger en zijn management bekend dat Jan de rest van het jaar niet meer zou optreden. Als reden gaven zij toen keelklachten op. "Ik ondervind momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten. Het is daarom op dit moment gewoon tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen, hoezeer me dat ook spijt naar al mijn trouwe fans toe", schreef de Volendammer destijds in een post op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit moet diep in de buidel tasten na 'wanordelijkheden'

Nu blijkt dat de zanger er ook psychisch doorheen zat. Hij zou in de Spaanse kliniek zijn behandeld door een groep Nederlandse psychotherapeuten. Eenmaal terug in Nederland heeft Smit een appartement in Monnickendam gehuurd waarin hij verblijft als de drukte van zijn gezin hem te veel wordt. "Thuis is het vaak te druk voor hem", stelt manager Aloys Buys. "Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens te veel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!