Beeld © ANP

Imanuelle Grives vertelt waarom ze drugs dealde op Tomorrowland

18 februari 2020 13:32

Je kon vorig jaar niet om het nieuws heen: actrice Imanuelle Grives werd in juli 2019 aangehouden voor drugsbezit en -handel op festival Tomorrowland in België. De 34-jarige deelt nu haar kant van het verhaal in gesprek met 'De Volkskrant'.

‘Op mijn kamer lagen 77 xtc-pillen, 1 gram cannabis, 11 gram cocaïne, 1,8 gram hasj, 11 gram amfetamine, 9 gram ketamine, 3,5 gram mdma en een flesje ghb’

Aan Robert Vuijsje, schrijver van het boek Alleen maar nette mensen, dat later een gelijknamige film opleverde waarin Imanuelle de hoofdrol speelt, vertrouwt de actrice haar verhaal toe. 2019 was geen goed jaar op persoonlijk vlak, vertelt ze. In het halfjaar voor haar arrestatie wisselt Imanuelle hard werken en feesten met elkaar af om maar aan de realiteit te kunnen ontsnappen. Ze neemt een aanzienlijke hoeveelheid drugs mee naar Tomorrowland: "Op mijn kamer lagen 77 xtc-pillen, 1 gram cannabis, 11 gram cocaïne, 1,8 gram hasj, 11 gram amfetamine, 9 gram ketamine, 3,5 gram mdma en een flesje ghb."

Verkocht Imanuelle die drugs om te oefenen voor haar rol, zoals haar advocaat vorige zomer beweerde? Het antwoord is nee, maar het is ook niet helemaal onwaar, stelt ze in de Volkskrant. "Het inleven ging niet om: haha, ik ga nu actief drugs verkopen. Dat was nooit het plan. Het was meer de sfeer die eromheen hangt. Ik ben heel nieuwsgierig. Soms iets te veel, helaas." Al die drugs dienden vooral één doel: "Om zo ver mogelijk van mezelf af te zijn. Om niet mijn frustraties te voelen, mijn angsten. Mijn pijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Imanuelle Grives veroordeeld tot 2 jaar cel in drugszaak

Inmiddels is het duidelijk waarom Imanuelle nog voor de ticketcontrole op Tomorrowland aangehouden werd. De verhuurder van de Airbnb waar ze verbleef tipte de politie. Zij was meerdere keren in het huis en ontdekte de hoeveelheid drugs in een pruik van Imanuelle. 

"De verhuurder van het huis gaf een verklaring af aan de politie, later mocht ik die inzien. Pas toen ik die las, viel alles op zijn plek. (...) Die vrouw was door mijn spullen gegaan, had daar drugs gezien en gedacht: dit zijn vast dealers. Met die mededeling belde ze ook de politie." Ze benadrukt in het interview alleen enkele xtc-pillen aan een andere festivalganger te hebben verkocht; de rest was een 'voorraad' voor eigen gebruik.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imanuelle Grives maakt rentree op het podium

De ervaring heeft Imanuelle aan het denken gezet. "Voor mij persoonlijk was het goed, dat kan ik nu wel zeggen. Ik had het nodig. Het was hard, maar waardevol. Alleen hebben veel mensen een prijs betaald voor mijn les." En hoe nu verder? De ambitie om te acteren is er nog steeds en er zijn inmiddels verzoeken voor acteerwerk in de mailbox van Imanuelle beland. 

"Ik wil mijn verhaal delen. Ik denk dat ik echt niet de enige ben die een substituut heeft gezocht om niet bij de pijn te hoeven komen. Ik denk dat ik mensen daarmee kan helpen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imanuelle Grives: 'In maart horen mensen meer van me'

Vanavond verschijnt Imanuelle voor het eerst sinds haar arrestatie op televisie. Ze schuift aan bij Eva Jinek om 22.20 uur op RTL 4, waar ze uitgebreid praat over de periode na haar veroordeling en gevangenisstraf wegens drugsbezit.

Gisteren maakte de actrice haar comeback tijdens de première van Suriname - de film waarin zij de rol van drugsdealer zou spelen, maar waarin ze uiteindelijk vervangen werd door Fajah Lourens. Bekijk de clip hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!