Beeld © ANP

Groningen-petitie van Radio 2 al ruim 11.000 keer getekend

21 februari 2020 12:26

De petitie van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte voor de aardbevingsslachtoffers in Groningen is in een korte tijd al ruim 11.000 keer getekend. "Dit kan zo niet langer", besloot Roodbeen vrijdag in de uitzending van Jan-Willem Start Op! op NPO Radio 2.

"De radeloosheid van de mensen raakt mij"

De radio-dj's willen de aardbevingsproblematiek met deze petitie bovenaan de agenda van de Tweede Kamer krijgen. In de BNNVARA-radioshow Jan-Willem Start Op! volgen de radio-dj's al een week de wanhoopsactie van Dhani Hoekstra, een gedupeerde Groninger die door de trage afhandeling van de aardbevingsproblematiek geen uitweg meer zag en in hongerstaking is gegaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Kijk in de Vegte stopt met radioshow op zondagmiddag

“De radeloosheid van de mensen raakt mij”, vertelt Jan-Willem Roodbeen. Op dit moment wachten ruim 19.000 Groningers nog steeds op afhandeling van de schade en moet nog worden begonnen met de versteviging van huizen.  "Om eerlijk te zijn leefde ik in de veronderstelling dat het inmiddels allemaal wel liep daar. Maar ik heb Dhani en andere lotgenoten opgezocht en schrok van hun verhalen. Natuurlijk gebeuren er veel goede dingen. Vooral bij de eenvoudigere zaken is het relatief goed geregeld. Maar tegelijkertijd lopen steeds meer mensen vast en is de (geestelijke) nood hoog”, legt hij uit. 

In de petitie pleiten de dj's voor een snellere en menselijkere aanpak. Bij deze noodsituatie hoort volgens hen een (nood)wet. Bij 40.000 ondertekeningen willen de dj's de petitie overhandigen aan de Tweede Kamer.

De petitie ondertekenen? Dat kan hier.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO Radio 2 zendt top 40 Nederlandse Reclamemuziek uit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!