Rapper Pop Smoke Beeld © AFP

Rapper Pop Smoke (20) doodgeschoten in eigen huis

19 februari 2020 17:51

De Amerikaanse rapper Pop Smoke is doodgeschoten in zijn eigen huis in Hollywood Hills. Er zou afgelopen nacht, Amerikaanse tijd, een overval hebben plaatsgevonden waarbij de 20-jarige rapper fataal werd geraakt door meerdere kogels. De artiest zou deze zomer optreden in Nederland tijdens het hiphopfestival WOO HAH!.

De overval vond rond 04.30 uur Amerikaanse tijd plaats, schrijft entertainmentwebsite TMZ. Twee gemaskerde mannen drongen binnen in het huis van de rapper en losten meerdere schoten. De rapper raakte daarbij ernstig gewond en overleed niet veel later in het ziekenhuis.

Niemand aangehouden

De overvallers zouden te voet zijn gevlucht en zijn nog altijd niet gepakt. Het is onduidelijk of de rapper de overvallers kende, de politie is inmiddels een groot onderzoek gestart.

De jonge rapper, die eigenlijk Bashar Barakah Jackson heette, scoorde deze zomer een hit met het nummer 'Welcome to the Party'. Het nummer werd tot nu toe ruim 23 miljoen keer beluisterd op YouTube.

Het nummer stond op het eerste album van de rapper, dat in juli uitkwam. Toen de populaire zangeres Nicki Minaj met een remix van het nummer van Pop Smoke kwam, werd de rapper steeds bekender.

Festival op zoek naar vervanger

Pop Smoke zou deze zomer optreden in het Brabantse Hilvarenbeek bij het festival WOO HAH!. Zij laten aan het Brabants Dagblad weten op zoek te gaan naar een vervanger voor de rapper. Op Facebook schrijft het festival dat 'onze gedachten bij zijn familie en vrienden zijn'. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!