'Weinstein is alleen schuldig aan overspel'

21 februari 2020 12:21

De advocaat van filmproducent Harvey Weinstein (67), Donna Rotunno, zegt op de Australische tv dat haar cliënt uitsluitend schuldig is aan overspel. Alle beschuldigingen tegen hem zijn gedaan door vrouwen die 'naar rechts swipen', en volgens haar dus een bewuste keuze maken. Zij moeten volgens Rotunno precies hebben geweten waar ze mee instemden of waar ze aan begonnen.

Harvey Weinstein staat in New York terecht en wordt onder meer beschuldigd van verkrachtingen en seksueel misbruik en mishandeling. Hij kan levenslang krijgen indien hij schuldig wordt bevonden. Weinstein zegt alleen seks met wederzijdse instemming te hebben gehad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michiel de Vos over Harvey Weinstein: "Een zaak om leven en dood in een stad waar hij een God was."

Zijn advocaat zei volgens The New York Post tegen het programma 60 Minutes Australia in een vraaggesprek dat zondag wordt uitgezonden dat Weinstein zondig is. Hij heeft gezondigd door zijn vrouw te bedriegen, maar dat maakt hem volgens de raadsvrouw nog geen crimineel. Rotunno mag eigenlijk sinds dinsdag niet met media over de zaak spreken, maar dit interview was eerder opgenomen. Harveny scheidde van zijn vrouw Georgina nadat hij in 2017 plotseling door tientallen vrouwen van seksuele misdragingen werd beschuldigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein komt met rollator bij rechtbank New York aan

De 67-jarige Weinstein wordt door talrijke vrouwen van misbruik beschuldigd. Maar in dit proces gaat het in de eerste plaats om de verkrachting van Jessica Mann in 2013 en seks met tv-assistente Miriam Haley in de zomer van 2006. Jessica wilde actrice worden en Miriam werkte aan de productie van de tv-serie Project Runway.

Een jury van vijf vrouwen en zeven mannen beraadt zich sinds dinsdag over de vraag of Weinstein schuldig is. De juryleden moeten unaniem de vraag beantwoorden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!