Imanuelle Grives: 'Ik voel me geen held'

21 februari 2020 13:20

Imanuelle Grives (34) is afgelopen week overladen met steunbetuigingen nadat ze haar verhaal over het drugsdebacle en haar depressieve gevoelens uit de doeken deed. De actrice waardeert dat enorm, maar benadrukt vrijdag op Instagram dat ze 'geen held' is omdat ze haar excuses heeft aangeboden.

"Ik vind het lief dat ik zoveel steun en respect heb ontvangen"

"Ik heb meer dan 200 berichten gekregen van mensen die zich herkenden in de depressieve en destructieve gevoelens die ik omschreef. Vele mensen hebben mij ook een hart onder de riem gestoken", schrijft Imanuelle. "Ik vind het lief dat ik zoveel steun en respect heb ontvangen vanuit allerlei hoeken. Een held ben ik niet voor het aanbieden van mijn excuses. Verder was mijn emotionele staat geen excuus!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter gelooft niets van bekentenis Imanuelle Grives

Volgens Imanuelle hoort het er nu eenmaal bij dat je je verontschuldigingen aanbiedt wanneer je iets verkeerds hebt gedaan. Ze accepteert ook dat ze is bestraft en vertelt dat ze ervan geleerd heeft. "Ik zal nooit meer drugs verkopen hoe erg ik er ook doorheen zit. De consequentie dat er misschien wel voor altijd het label van drugs om mij heen zal hangen, is voor mij om te dragen."

View this post on Instagram

Lieve mensen, Afgelopen week ben ik naar buiten gekomen met mijn verhaal. Ik heb mijn excuus publiekelijk aangeboden aan: de producenten, crew, cast, zwarte gemeenschap, publiek, fans, collega's ook maar ook achter de schermen aan familie, werkgevers, vrienden en iedereen die hier maar door geraakt is. Dat heeft een stroom van reacties opgeleverd. Ik heb meer dan 200 berichten gekregen van mensen die zich herkenden in de depressieve en destructieve gevoelens die ik omschreef. Vele mensen hebben mij ook een hart onder de riem gestoken. Ik vind het lief dat ik zoveel steun en respect heb ontvangen vanuit allerlei hoeken. Een held ben ik niet voor het aanbieden van mijn excuses. Verder was mijn emotionele staat geen excuus! Of je nou een BN-er, politicus, bankdirecteur, ondernemer, You-Tuber bent of een actrice bent die iets illegaals heeft gedaan, daar horen wettelijke gevolgen bij nèt zoals bij iedereen. Er is iets gebeurd wat niet door de beugel kan en ik vind het horen dat je je excuses aanbiedt, hoe moeilijk ook. Verder heb ik een straf gehad van de rechters voor het breken van de wet. Binnen de context dat ze ALLES van mij weten en ALLES daarin hebben meegewogen. Ik heb mijn straf ondergaan en ervan geleerd. IK ZAL NOOIT MEER DRUGS VERKOPEN HOE ERG IK ER OOK DOORHEEN ZIT! De consequentie dat er misschien wel voor altijd het label van drugs om mij heen zal hangen, is voor mij om te dragen. • • • Voel jij je somber, angstig of depressief? Denk je wel eens aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl.

A post shared by Imanuelle Grives (@imanuelleg) on

De actrice werd vorig jaar veroordeeld omdat zij drugs had gedeald op het festival Tomorrowland. Zij werd in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, en 8000 euro boete. Grives stelde na haar aanhouding dat zij met de drugs 'oefende' voor haar rol in de film Suriname. Zij zou een drugsdealer gaan spelen.

Imanuelle maakte haar excuus afgelopen week bij Jinek. Haar optreden werd in RTL Boulevard besproken, zoals te zien is in onderstaande video. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!