Beeld © ANP

Ben Affleck openhartig over gebruik antidepressiva

21 februari 2020 16:48

Ben Affleck geeft steeds meer prijs over de mentale problemen waar hij de afgelopen jaren mee heeft gekampt. Nadat de 47-jarige acteur eerder deze week openhartig sprak over zijn alcoholverslaving, zijn jeugd en de pijn rond de scheiding van Jennifer Garner, vertelt hij vrijdag dat hij al meer dan twintig jaar antidepressiva slikt.

"Ik heb gewisseld van soort en verschillende geprobeerd"

"Ik kamp met depressies. Ik slik antidepressiva en dat helpt mij enorm", zegt Ben in Good Morning America. "Ik slik dat al sinds mijn 26e, verschillende soorten. Ik heb gewisseld van soort en verschillende geprobeerd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ben Affleck: ‘Drankgedrag heeft geleid tot een scheiding’

Hoewel de medicatie helpt tegen zijn depressieve gevoelens, heeft hij ook vervelende bijwerkingen meegemaakt. "Soms vertellen ze je niets over een vreselijke bijwerking en kom je terug bij de dokter en zeg je: waarom ben ik 60 pond zwaarder? En dan zegt de dokter: oh, je bent een beetje aangekomen? Nou, bedankt", zegt de acteur lachend.

Ben, die inmiddels meer dan een jaar niet heeft gedronken, heeft goede hoop voor de toekomst. "Ben Affleck over vijf jaar is nuchter en gelukkig en ziet zijn kinderen 3,5 dagen per week en heeft drie of vier interessante films gemaakt en twee geregisseerd waar hij hopelijk trots op is. En hij heeft een gezonde, stabiele, liefdevolle en serieuze relatie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Downloaden maar: Ben Affleck zit op deze dating-app

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!