Gepeste Quaden (9) vals beschuldigd 18-jarige oplichter te zijn

22 februari 2020 14:58

Het aangrijpende verhaal van de negenjarige Quaden Bayles is in kort tijd de hele wereld over gegaan. Zijn moeder plaatste een hartverscheurende video waarin Quaden zat te huilen vanwege het gepest. "Ik wou dat ik mezelf in mijn hart kon steken", zegt hij tussen het snikken door. "Ik wil dat iemand me doodmaakt." Het filmpje zorgde voor vele acties voor het jochie, maar al snel gaan er ook andere verhalen het internet over. Hij zou namelijk geen negen, maar achttien jaar oud zijn.

"Pesten is niet oké. Punt"

Quaden heeft achondroplasia, een groeistoornis waardoor hij altijd klein zal blijven. Het Australische jongetje wordt met zijn dwerggroei op school gepest. Het filmpje zorgde voor een stortvloed aan hartverwarmende reacties en er werden allerlei acties opgezet om Quaden een hart onder de riem te steken.

Al snel werd er een crowdfundingspagina opgezet en inmiddels is er al ruim 440.000 dollar opgehaald. Hiermee willen ze Quaden en zijn gezin naar Disneyland sturen. Het resterende bedrag gaat naar goede doelen die zich inzetten voor pesten en ander geweld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew noemt vrouw die hem beschuldigt van misbruik 'ziek'

Onder andere Hugh Jackman (51) stuurde een video naar zijn landgenoot. "Quaden, je bent sterker dan je denkt maat. Wat er ook gebeurt, ik ben je vriend. Laat iedereen aardig voor elkaar zijn. Pesten is niet oké. Punt.”

Zo snel als het filmpje viral ging, zo snel doken er ook andere verhalen op. Zo zou Quaden niet negen, maar achttien jaar oud zijn. Hij zou een acteur zijn en hij en zijn moeder zouden mensen oplichten met het filmpje.

Het verhaal is in Australië, waar het jongetje woont, ook opgepikt. Volgens lokale media is het gerucht afkomstig van een merkwaardige Facebookpost. "Het is maar dat je het weet. Hij heeft iedereen opgelicht. Hij is 18, heeft veel geld en iedereen is erin getrapt", valt er te lezen in een screenshot van de post. Bij de post zijn verschillende foto’s geplaatst die moeten doen bewijzen dat Quaden onlangs zijn achttiende verjaardag heeft gevierd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sterren komen op voor gepeste jongen met dwerggroei

Maar niks is minder waar. De foto's zijn namelijk genomen tijdens een verjaardagsfeest van een vriend van hem. Op Facebook worden nu vele berichten gedeeld van mensen die Quaden al langer kennen en bevestigen dat hij wel gewoon negen jaar oud is. 

Reeks foto's uit 2012

Op de website Snopes, welke bekend staat om geruchten op feiten te checken, schrijft onder meer dat zijn moeder al in 2012 een reeks foto’s heeft geplaatst op haar persoonlijke Facebookpagina. Hierbij schreef ze dat haar zoon destijds 15 maanden oud was.

Het is ook niet de eerste keer dat Quaden in het nieuws komt. Al in 2015 werd er aandacht besteed aan een eerder pestincident. In onderstaande beelden is overduidelijk te zien dat Quaden destijds vier jaar was. "Mocht hij achttien jaar zijn geweest, dan zou hij in 2015 13 jaar zijn, en dat is gezien de beelden onmogelijk", zo valt er verder te lezen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!