Beeld © ANP

Alberto Stegeman: 'Rechtszaak was belachelijk'

24 februari 2020 19:10

Alberto Stegeman (49) noemt het belachelijk dat hij maandag voor de rechter moest komen, waar de programmamaker van SBS6 het Openbaar Ministerie een werkstraf van 120 uur tegen hem hoorde eisen omdat hij in 2018 een nepbom achterliet op een kazerne in 't Harde.

"Ik vond dat dit wel kon"

"Ik vind dat ik heel netjes heb gehandeld, omdat ik een punt wilde maken over de slechte beveiliging van de kazerne. Ik vond dat dit wel kon", reageerde Alberto maandagavond in RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM wil werkstraf voor tv-journalist Alberto Stegeman

Voor zijn programma Undercover in Nederland drong Stegeman binnen in een van de kazernes van Defensie op de Veluwe. In de eetzaal van de legerplaats bij Oldebroek liet hij een koffer met een nepbom achter, bestaande uit stukken klei, draden, een telefoon en 32 schroeven in een koffer. Na de vondst van de koffer werd op de kazerne groot alarm geslagen.

Stegeman kwam de kazerne binnen met een valse pas. "Ik knip niet een hek door", benadrukte hij. Aan de desk van RTL Boulevard kreeg Alberto kritiek van Peter R. de Vries. Die noemt de werkwijze van Stegeman 'schijnnieuws'. De Vries: "Ik kan elke dag wel op een kazerne een koffertje achterlaten of Schiphol met een valse pas binnendringen", zei de misdaadverslaggever. "Je moet achter echt nieuws aan."

Wel noemde De Vries het "kinderachtig dat het OM hier een zaak van gemaakt heeft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alberto Stegeman verschijnt met glimlach bij rechtbank

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!