Beeld © Getty Images

Maar liefst acht agenten namen foto's bij crash Kobe Bryant

03 maart 2020 06:47

Het politiekorps van Los Angeles heeft een onderzoek ingesteld naar acht agenten die foto's zouden hebben genomen van de stoffelijke overschotten van Kobe Bryant, zijn dochter Gianna en de zeven andere slachtoffers van een helikoptercrash in de stad eind januari.

"Als je er dan een paar dagen later achter komt dat dit is gebeurd, dan voel je je verraden"

Tijdens een persconferentie maandag noemde politiesheriff Alex Villanueva het gedrag van zijn collega's een klap in het gezicht. Hij ving op 26 januari persoonlijk de drie families van de inzittenden op en beloofde hen er alles aan te doen om de privacy van de slachtoffers te beschermen. "Als je er dan een paar dagen later achter komt dat dit is gebeurd, dan voel je je verraden", aldus de sheriff over zijn collega's.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Weduwe Kobe Bryant woedend over gelekte foto’s crash

Afgelopen week maakte de L.A. Times bekend dat hulpverleners foto's hadden gemaakt van de rampplek en de omgekomen slachtoffers en die aan anderen hadden laten zien. TMZ meldt nu dat een barman die in zijn café zag dat een van de politiemedewerkers de beelden aan een vrouw toonde, daar melding van heeft gemaakt bij het korps. Na een eerste intern onderzoek bleken acht agenten foto's te hebben gemaakt, maakte Villanueva maandag bekend.

Volgens hem waren er maar twee partijen aanwezig op de rampplek die toestemming hadden om foto's te maken: de vliegverkeerautoriteit en de lijkschouwer. Aangezien het geen plaats delict betrof, hadden de aanwezige agenten die bevoegdheid niet.

Basketballer Kobe Bryant (41) en zijn dochter Gianna (13) waren onderweg naar een basketbalwedstrijd van het meisje. Ook twee van haar teamgenoten en drie van hun ouders overleefden de ramp niet, evenals een assistent-coach en de piloot van de helikopter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Christina Aguilera raakt juiste snaren bij herdenking Kobe Bryant

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!