Beeld © Facebook-pagina Luca Franzese

Noodkreet Italiaanse Gomorra-acteur na dood zus: 'Niemand helpt ons'

10 maart 2020 11:29

De Italiaanse acteur Luca Franzese (43) is zijn zus Teresa (47) verloren aan het coronavirus, meldt hij in een Facebook-video. Maar omdat Italië in lockdown is, worden de twee maar niet geholpen. "Mijn dode zus ligt hier bij mij. Niemand helpt ons. Italië laat ons in de steek", aldus de 'Gomorra'-acteur op de aangrijpende beelden.

"Ik kan mijn zus hierdoor niet het respect betuigen dat ze verdient"

In de Facebook-video wordt duidelijk in wat voor chaotische situatie Italië momenteel verkeert. In het filmpje staat Luca bij het bed waarin zijn overleden zus Teresa al sinds zondag ligt. De 47-jarige stierf afgelopen zaterdag plotseling na griepachtige symptomen. De vrouw had epilepsie, waardoor ze een verhoogd risico liep. De huisarts liet het afweten toen de Gomorra-acteur belde, omdat zowel hij als zijn zus niet op het virus getest waren.

Let op: de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker schrapt meet-and-greets om coronavirus

De acteur heeft naar eigen zeggen om hulp gesmeekt toen zijn zus het bewustzijn begon te verliezen, maar die kwam niet: hulpdiensten vonden het een te groot risico om langs te komen uit angst voor besmetting. Teresa overleed vervolgens. Luca zou mond-op-mondbeademing op haar hebben toegepast en daarmee het virus mogelijk zelf ook hebben opgelopen.

Pas uren na haar dood kwamen hulpverleners met een test en bleek Teresa inderdaad te zijn overleden aan COVID-19, zoals dit coronavirus ook wel heet. Luca zelf werd niet getest en heeft zichzelf uit voorzorg in quarantaine geplaatst, samen met andere familieleden en drie hulpverleners.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Benefietconcert bosbranden Australië gecanceld om coronavirus

Het lichaam van zijn zus ligt inmiddels nog thuis; de begrafenisondernemer wil niet langskomen. Teresa kan voorlopig niet begraven worden, omdat er geen regels zijn wat betreft coronaslachtoffers die niet in het ziekenhuis zijn overleden. "Ik kan mijn zus hierdoor niet het respect betuigen dat ze verdient", aldus Luca in zijn video. "Italië heeft ons in de steek gelaten. (...) Let op, corona is iets heel gevaarlijks."

Niet alleen de Gomorra-acteur is angstig, ook BN'ers raken in paniek door het virus en nemen maatregelen, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!