Beeld © ANP

Thierry Baudet: 'VPRO pleegt karaktermoord op mij'

11 maart 2020 11:04

Tweede Kamerlid Thierry Baudet (37) vindt dat de VPRO karaktermoord pleegt door hem woorden in de mond te leggen in een uitzending van tv-programma Buitenhof. Dat zei woensdag zijn advocaat in de rechtbank in Lelystad bij de start van een door hem aangespannen kort geding tegen de VPRO.

Presentatrice Natalie Righton zei vorige maand in de uitzending dat Baudet zou hebben gezegd "dat hij denkt dat de Europese Unie een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten". Baudet bestrijdt dat gezegd te hebben.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Rechter buigt zich over zaak Thierry Baudet tegen VPRO

In het programma werd Forum voor Democratie weggezet als een partij die er samenzwerings- en racistische theorieën op nahoudt, stelde de advocaat van Baudet. Met het kort geding wil de politicus afdwingen dat de VPRO de uitspraak rectificeert. De berichtgeving was onjuist en er is geen wederhoor gepleegd bij de politicus. Door politici woorden in de mond te leggen, worden ze vogelvrij, zei zijn raadsman. In een dinsdag verspreide video gaf Baudet aan dat de rechtszaak ook dient om verspreiding van nepnieuws door de publieke omroep te stoppen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!