Beeld © ANP

Teleurgestelde Max Verstappen heeft begrip voor afgelasting

13 maart 2020 11:55

Max Verstappen (22) baalt als een stekker dat de Grand Prix van Australië niet doorgaat. Vanwege het coronavirus werd de race vrijdagochtend vlak voor de aanvankelijke aanvangstijd van de eerste vrije training afgelast.

"Ik vind het ontzettend jammer voor de fans en alle betrokkenen"

Nadat donderdag een teamlid van McLaren besmet bleek met het coronavirus, nam de Formule 1 samen met de teams het besluit om de race af te blazen. Het is volgens Verstappen het enige juiste besluit, al had hij dit weekend graag geracet.

"We keken allemaal uit naar de start van het nieuwe seizoen", meldt Max via Instagram. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar we begrijpen allemaal dat dit het juiste besluit is. Ik vind het ontzettend jammer voor de fans en alle betrokkenen. Stay safe."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Slechts drie F1-teams stemden vóór doorgaan GP Australië

De coureur liet eerder al weten dat hij het oneerlijk zou vinden als de race zou doorgaan, terwijl één of meerdere teams wegens het coronavirus niet aan de start zouden kunnen verschijnen. Donderdag trok McLaren zich terug voor de race, maar Red Bull liet al snel weten dat zij de race achter gesloten deuren toch graag wilden laten doorgaan. Red Bull-teambaas Christian Horner is net als Verstappen dan ook teleurgesteld dat het evenement is afgelast.

"We kwamen hier naartoe om te racen, maar na de positieve test op het coronavirus van iemand in de paddock is er besloten om het evenement af te blazen," spreekt Horner over de 'frustrerende' afgelasting. "Uiteindelijk is de gezondheid van de werknemers en de fans het belangrijkste. Om die reden heeft de organisatie besloten om de race niet door te laten gaan. Het is nu onduidelijk wanneer het Formule 1-seizoen wel van start gaat. Horner liet vrijdagochtend al doorschemeren dat hij niet verwacht dat de Grand Prix van Bahrein volgende week wel zal worden verreden.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Lot van komende F1-races nog onduidelijk: 'Seizoen mogelijk pas in juni van start'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!