Gers Pardoel Beeld © ANP

RIVM reageert op corona-advies Gers Pardoel

13 maart 2020 16:24

Gers Pardoel (38) heeft vandaag heel wat mensen boos gemaakt met zijn goedbedoelde remedie tegen het coronavirus. Hij raadt zijn volgers aan vooral wél contact op te zoeken en het virus te bestrijden met liefde. Niet zo slim, vindt het RIVM.

"We begrijpen ook dat het in thuissituaties niet altijd realistisch is om fysiek contact te vermijden"

In een reactie laat een woordvoerder weten: "We hebben het Instagram-bericht van Gers Pardoel gezien. We begrijpen dat mensen het als vervelend ervaren dat er wordt opgeroepen om sociaal contact te mijden als je gezondheidsklachten hebt. En we begrijpen ook dat het in thuissituaties, bijvoorbeeld met kinderen, niet altijd realistisch is om fysiek contact te vermijden. Een maatregel als ‘geen handen schudden’ is dan ook vooral van toepassing bij algemeen sociaal verkeer."

 

Het RIVM doet er alles aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen: "Deze adviezen, en de gisteren aangekondigde maatregelen van de Rijksoverheid, zijn erop gericht om de verspreiding van het virus te voorkomen en kwetsbare groepen te beschermen. Verder doen we een beroep op ieders gezond verstand. Alleen als iedereen zijn/haar steentje bijdraagt, kunnen deze maatregelen effect hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patty Brards verjaardag valt in corona-duigen

De volgers van Gers krabden zich vanochtend al een paar keer achter de oren toen hij zijn volgers als een ware Jomanda adviseerde om het virus te bestrijden met liefde. "Wees alsjeblieft lief voor jezelf en elkaar. Diep vanbinnen zit de liefde in jezelf en dat is het enige wat het coronavirus (elk virus) echt kan stoppen. Zoek die liefde in jezelf en geef die door aan een ander. Zodra je die liefde vindt, kan geen virus jouw lichaam als het zijne beschouwen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B vreest faillissement door coronavirus

De adviezen van het RIVM blijven onverminderd van kracht:

-        Was je handen regelmatig

-        Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

-        Gebruik papieren zakdoekjes

-        Schud geen handen

-        Blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!