Beeld © ANP

Koningsdag Maastricht 2020 gaat niet door

16 maart 2020 16:10

De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben besloten Koningsdag 2020 in Maastricht niet te laten doorgaan. Dat is zojuist bekendgemaakt. De reden is de impact van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden.

Hoewel de maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april en Koningsdag pas 27 april plaatsvindt, hebben de gevolgen zo'n grote impact op de voorbereidingen dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals gepland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Koningspaar bedankt Nederland voor corona-solidariteit

De gemeente Maastricht en de provincie Limburg betreuren het nieuws, maar zien geen andere oplossing. De uitnodiging aan de koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar voor een later moment.

Met alle bij de organisatie van Koningsdag 2020 betrokken inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers wordt in de komende dagen vanuit de projectorganisatie nader contact opgenomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie Meis vanwege coronavirus gescheiden van zoon Damián

Ook 538 Koningsdag, dat op 27 april gehouden zou worden in Breda, gaat niet door. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de risico’s die het met zich meebrengt, vindt de zender het niet verantwoord om het event met 40.000 bezoekers door te laten gaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!